in , ,

Vidám évbúcsúztató, immár tizenötödször

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Kozák Lajos Szarvas Város Fúvós Kultúrájáért Alapítvány hagyományos vidám évbúcsúztató koncertjét a Cervinus Teátrum színháztermében. A műsort ezúttal új műsorvezető páros, anya és fia, Fodor Mariann és Molnár Dániel vezette.

A vidám évbúcsúztató koncertet legelőször 2000-ben rendezték meg, rögtön abban az évben, amikor az alapítvány megalakult. Azóta töretlen népszerűségnek örvend, a terem évről-évre megtelik zenebarátokkal.

Az alapítvány elismertségét mutatja, hogy az idén a Közművelődési díjra jelölték. Keretein belül két zenekar működik, egy hagyományőrző együttes, és egy koncert fúvószenekar. Az alapítvány elnöke dr. Zima János, művészeti vezetője Szabados-Tóth Gábor.

Elsőként a Szarvasi Rezesbanda állt, pontosabban ült a színpadra Laurik László vezetésével. Műsorválasztásukat a 100 éve kitört nagy háború inspirálta. Indulókkal nem lehet nagyon melléhúzni, még egy ilyen vidám koncerten sem. Az indulók mellé Brahms két magyar táncát is becsempészték.

Őket a Városi Fúvószenekar követte polkákal, filmzenékkel, musicalek ismert betétdalaival, ismert dallamaival. A székeken szinte csak fiatal zenészek foglaltak helyet, hiszen az alapítvány egyik fontos küldetése, a tehetséges fiatal fúvós muzsikusok zenei műveltségének, készségeinek, képességeinek a fejlesztése.

A két együttes műsora között az egyik zenekari tag, Kiss István Mihály erre az alkalomra írt versét is felolvasták a műsorvezetők. A koncertet a városvezetés pezsgős köszöntője zárta.

Vélemény, hozzászólás?

Három évtizede a szlovákságért

Száztizenketten búcsúztatták futással 2014-et