in , ,

Száztizenketten búcsúztatták futással 2014-et

A mínusz 7 fok ellenére 112-en, 58 férfi és 54 nő gondolta úgy, hogy rajthoz állnak a szokásos szilveszteri óévbúcsúztató futáson. A Szabadság-Petőfi-Jókai-Wesselényi-Szabadság utcákon kijelölt, mintegy 2500 méternyi táv startja és befutója a Polgármesteri Hivatal előtt volt. A hivatal előterében, a regisztrációs pultnál rengeteg jelmezes igyekezett rajtszámhoz jutni, mivel a verseny végén nem csak a befutás sorrendjében hirdetnek eredményt, de a jelmezek ötletessége alapján is osztanak díjakat.

Miután a hivatal előterében megtörténtek a nevezések, és Nyári Mihály ismertette az útvonalat, a mezőnyt Babák Mihály polgármester rajtoltatta el szilveszteri tülkével.

A versenybe korosztályonként lehetett nevezni, egészen a legkisebbektől, a 10 év alattiaktól a szépkorúakig, ami a 60 év feletti korosztályt jelenti. A mezőnyt ezúttal is a kajakosok vezették. Rögtön az elején élre állt, és abszolút elsőként Bogár Gábor érkezett célba.

A szilveszteri futás résztvevői történelmi esemény részesei lehettek volna, ha Babák Mihály is elindul a versenyen. Polgármesterünk ugyanis megszerezhette volna élete első dobogós helyezését. A nevezésig állítólag eljutott, de nem vette a bátorságot, hogy neki is induljon a két és fél kilométernek, pedig vissza nem térő alkalom lett volna arra, hogy otthon a fűtéscsőre akaszthassa élete első érmét. Történt ugyanis, hogy a szépkorú kategóriába a férfiak részéről csak ketten neveztek.

Minden évben különdíj illeti a legifjabb, a legidősebb, valamint a legötletesebb jelmezeseket. Az idén kor alapján a 8 éves Somogyi Máté és az 5 esztendős Lipcsei Flóra, valamint Bány Jánosné és a 69 esztendős Melich Pál vihetett haza egy-egy üveg pezsgőt. A jelmezesek közül egyhangúlag a Robin Hood bőrébe bújt Medvegy Istvánt jelölték fődíjra. Mellé Lipcsei Laura (hastáncos) és Sonkoly Ákos Gábor (szamuráj) állhatott a képzeletbeli dobogóra.

Korosztályonkénti dobogósok. 10 év alatt. Lányok: 1. Steinmacher Gréta, 2. Mester Dóra, 3. Medvegy Hajna. Fiúk: 1. Kiss Ákos, 2. Somogyi Máté, 3. Medvegy Zalán. 10–14 évesek. Lányok: 1. Lehoczky Renáta, 2. Mester Zsófia, 3. Kiss Virág. Fiúk: 1. Pekár Tibor, 2. Grivalszki Tamás, 3. Somogyi Róbert. 15–18 évesek. Lányok: 1. Homonnai Luca, 2. Rohony Noémi, 3. Megyeri Mária. Fiúk: 1. Konstantinovics Máté, 2. Frankó Dávid, 3. Kuli István. 19–40 évesek. Nők: 1. Zelei Bernadett, 2. Kissné Balogh Tünde, 3. Szőnyi Veronika. Férfiak: 1. Bogár Gábor, 2. Váncsodi Norbert, 3. Csilik Attila. 41–60 évesek. Nők: 1. Bány Anita, 2. Roszik Melinda, 3. Borgulya Márta. Férfiak: 1. Kiss Zoltán, 2. Valastyán János, 3. Nagy Imre. 60 év felett. Nők: 1. Bány Jánosné. Férfiak: 1. Sebők György, 2. Melich Pál.

Különdíjak. Legifjabbak: Somogyi Máté (2006) és Lipcsei Flóra (2009). Szépkorúak: Melich Pál és Bány Jánosné. Jelmezesek: Medvegy István (Robin Hood), Lipcsei Petra (hastáncos), Sonkoly Ákos Gábor (szamuráj).

Vélemény, hozzászólás?

Vidám évbúcsúztató, immár tizenötödször

Vendégház a Körösök völgyében