in , ,

Korizással kezdődik 2015

Az éjszakai keményebb fagyok, és a nappal is kitartó mínuszok korcsolyázhatóvá hizlalták a Körös holtágának jegét. A 44-es hídja és az Arborétumi üdülősor között egy kilométeres szakasztól, az Arborétum előtti résztől eltekintve tökéletesen korcsolyázható. Ott megrekedt némi moszatpáfrány, de aki átverekszi magát rajta, a másik oldalon ismét tükörjég fogadja.

Ma, az ebéd utáni szieszta után már tömegesen lepték el a jeget a szarvasiak. Három óra körül már több százan próbálták meg feleleveníteni egy-két, vagy már több éve porosodó koritudásukat. Ki több, ki kevesebb sikerrel. Az első napon még könnyű kiszúrni, hogy ki készült a Vidám Szarvas Jégpályán a szabadtéri szezonra, de ha több napig kitartana a hideg, hómentes idő, akkor csökkennének a különbségek.

Holnapra 5 fokot jósolnak a meteorológusok, de nem ez lesz a legnagyobb ellensége a jégnek, hanem vasárnapra prognosztizált hószállingózás. Utána ismét lehűlés várható. Ha a vasárnapi havat mégsem találnák el az időjósok, pár évnyi kihagyás után ismét lehetne néhány napnyi túrázásra alkalmas jegünk.

Vélemény, hozzászólás?

Vendégház a Körösök völgyében

Így búcsúztunk az óévtől