in ,

Így búcsúztunk az óévtől

Kása Edina és Kása Antal

A legtöbben finom falatokkal teli és tűzijátéktól hangos, fergeteges mulatsággal azonosítják az év utolsó napját. Egyesek szerint ilyenkor kötelező a buli, persze csak oly mértékben, hogy ne Zacher Gábor legyen az első, aki boldog új évet kíván nekünk. Ilyenkor elfogy a lencse, a virsli és a pezsgő a boltok polcairól, a koccintást pedig gyakran egy fogadalom is kíséri. Mi annak jártunk utána, mennyire igaz ez a sztereotípia, vagyis hogy ki, hogyan búcsúztatta 2014-et.

Kása Edina (21) és Kása Antal (15) (fent)

Edina: Számomra az év utolsó napja a buliról és a barátokról szól. Öcsödön töltöttem a szilvesztert, egy szórakozó helyen. Nagyon jól éreztük magunkat, hajnali 5 óra körül értem haza. Fogadalmat nem szoktam tenni, mert ha korábban tettem is, nem igazán tartottam be. Terveim azonban vannak: elhatároztam, hogy idén leteszem a nyelvvizsgát és ezt mindenképp meg szeretném valósítani.

Anti: Én a családdal és a rokonokkal töltöttem a szilvesztert, szűkebb körben. Egyelőre nem is vágyom a nagy bulikra. Egy kicsit olyan volt a hangulat, mint karácsonykor: közösen megvacsoráztunk és beszélgettünk. Fogadalmat azonban tettem: szeretném kismotorra megszerezni a jogosítványt, ez az idei cél.

Vantruba Ágnes
Vantruba Ágnes

Vantruba Ágnes (10)

Szilveszter reggel bevásároltunk és megvettük a szükséges kellékeket. Nekem a parti sapka tetszett a legjobban, amit én kaptam. Anya készített virslit és franciasalátát, majd közösen vártuk az éjfélt. Engem azonban sajnos fél tizenkettőkor elnyomott az álom, amit másnap nagyon sajnáltam. Van néhány tervem egyébként erre az évre: szeretnék minél több versenyen részt venni és kitűnő tanulmányi eredményt elérni.

Gubucz Zoltán és Kiss György

Gubucz Zoltán és Kiss György

Kiss György és Gubucz Zoltán

Gyuri: Dolgoztam szilveszterkor a Granárium Zebra Klubban. Engem nem zavar különösebben, hogy mások ilyenkor buliznak. Ez a munkám, ezt kell csinálnom. Igaz, szilveszterkor lehet egy kicsit lazábbra fogni, ilyenkor egy-két pohár pezsgő azért belefér. Az elmúlt év értékelésére még nem volt időm, mert a december nagyon pörgős, nem fér bele a pihenés. Egyébként sem szoktam fogadkozni, mert ha nem tartom be, csak lelkiismereti problémát okoz.

Zoli: Nekem is munkáról szólt a szilveszter, hangosítottam a klubban. Nekem az év utolsó napja ugyanolyan, mint a többi, nem különböztetem meg a többitől. Ráadásul imádom csinálni, így jól telt az este. Terveim vannak a munkával és a tanulással kapcsolatosan is, de fogadalmat sohasem teszek.

Szironyné Pintér Zita
Szironyné Pintér Zita

Szironyné Pintér Zita

Pihenéssel töltöttük az utolsó napot. Nem voltunk sehol, mert még kicsi a gyerek, így neki nem való a bulizás és a tűzijáték. A lencseleves azért ilyenkor nem maradhat el, ill. a hangulat kedvéért a kisfiamnak vettem álarcot és trombitát is. Fél tizenkettőig bírta a gyerkőc is, akkor koccintottunk egyet. Kívánságokat nem szoktam megfogalmazni. Az újesztendővel is megy minden a maga útján, majd az élet hozza magával a változásokat.

Szvák Szabolcs

Szvák Szabolcs

Szvák Szabolcs (30)

Egy különleges és nyugodt estére vágytam, ezért a Szépasszony-völgyben töltöttem a szilvesztert a barátaimmal, egy egri borozóban. Előtte cigánypecsenyét ettem, rántott gombával, sajttal és Gundel palacsintával. Az este folyamán cigányzenészek játszottak, nagyon finom borokat kóstoltunk, éjfélkor pedig megnéztük a tűzijátékot. Fogalmat nem tettem, a terveim között azonban szerepel a méhcsaládjaim szaporítása, további 15-20 családdal.

Lakatos Renátó Viktórió

Lakatos Renátó Viktórió

Lakatos Renátó Viktórió (23)

Családommal és rokonaimmal töltöttem az év utolsó napját. Kb. 80-90-en jöttünk össze, közösen sütöttünk, főztünk, jól mulattunk. Ilyenkor elmaradhatatlan a töltött káposzta, hurka, kolbász, rántott és töltött húsok, lencse, bab, ill. pacalból is került az asztalra. Éjfél körül pezsgőt bontottunk és egészen hajnali négyig kitartottunk. Újév napján – hagyomány szerint – felkerestük a család többi tagját és a rokonságot, és boldog új évet kívántunk mindenkinek. Egyetlen dolgot fogadtam meg csupán: van egy hét hónapos kisfiam, Renátó Kevin. A feleségemnek éjfélkor megígértem, hogy mindent megteszek azért, hogy minél boldogabbá tegyem őket.

Vélemény, hozzászólás?

Korizással kezdődik 2015

Minden, amit a barátságról tudnunk kellene