in ,

Angyali segítség: Minden száz forint egy adag ételt jelent

Nem lehetünk olyan nehéz helyzetben, hogy ne tudnánk valakinek éppen mi segíteni – Lázár Zsolt esperes ezekkel a gondolatokkal vezette be a január 6-i sajtótájékoztatót. Az „Angyali segítség az Ótemplomból” már másodízben érkezik étel-és ruhaosztás, tartós élelmiszergyűjtés, valamint krízisközpont felállításának formájában.

Az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség Vízkereszt és Húsvét között összesen hat ételosztást tervez, amelyek mindegyikén 800 adag ételt osztanak szét a rászorulók között. Amennyiben azonban újabb felajánlások érkeznek, további időpontok megszervezésére nyílik lehetőség.

Mindemellett hétköznapokon 30-40 adag ételt osztanak szét a Napraforgó Második Esély Klubban, elsősorban a klubtagok számára. A tartós élelmiszerek gyűjtését is megkezdték, egyelőre mindössze két gyűjtőponton: a Benka Gyula Általános Iskolában és az Ótemplomi Szeretetszolgálat főépületében.

A beköszöntő kemény mínuszok miatt a tervezettnél néhány nappal korábban, már január 1-én megnyitották a krízisközpontot, ahol jelenleg 6-7 fő tölti rendszeresen az éjszakát. Ez január 12-ig a Tessedik utca 24. szám folytatja működését, ezt követően a Tessedik-Szent László utca sarkán lévő idősek otthonába költözik. Galó Tamás, a program koordinátora hozzátette, este 20 óra és reggel 8 óra között minden rászorulót fűtött helyiséggel és egy tál étellel várnak. A kapacitás kb. 15-20 fő, amely a tapasztalatok alapján kielégíti az igényeket.

– Önkéntesek jelentkezését is várjuk – hívta fel a közvélemény figyelmét a szeretetszolgálat munkatársa. Elsősorban az ételosztások ideje alatt, délután 14 és 16 óra között számítunk a munkájukra, de megbeszélés alapján minden segítséget köszönettel fogadunk.

Dr. Czinkóczky Mihály egyházközségi felügyelő beszámolt arról a szomorú tendenciáról, hogy az ételosztást nemcsak a mélyszegénységben élők veszik igénybe, hanem az a középréteg is, akiknek gondot jelent a téli a hónapokban a rezsi kifizetése. Azt szeretnék közvetíteni számukra, hogy ne szégyelljék a helyzetüket, hiszen bárki szembesülhet hasonló problémával.

– Szeretnénk elérni, hogy ne csak meleg ruha és étel kerüljön az érintettekhez, hanem senki nem maradjon egyedül a bajában – húzta alá Horváth Anikó, az intézet lelkésze.

A felajánlásokat és az észrevételeket a 06-20/770-0012-es telefonszámon vagy a www.angyalisegitseg2015@gmail.com e-mail címre várják, anyagi segítséget pedig az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség számlaszámán keresztül:11733058-20011150-00000000, „Angyali segítség az Ótemplomból” megjegyzéssel. A legkisebb támogatást is örömmel fogadják, hiszen becslések szerint 100 Ft-ból már egy adag ételt el tudnak készíteni.

Első ételosztás január 11-én, az istentisztelet után veszi kezdetét, a Vajda Péter 7. szám előtti parkolóban.

Vélemény, hozzászólás?

Díjazták a sportvezetőket, a sportélet korábbi kiválóságait

Nagyadózók köszöntése: Továbbra is élen a Gallicoop Zrt.