in , ,

Jobbik: Egyre több javaslatuk realizálódik

Gajdos Attila

Idei első sajtótájékoztatóján Gajdos Attila, a Jobbik helyi szervezetének vezetője, a legutóbbi testületi ülés napirendi pontjait és a közéleti aktualitásokat vette górcső alá.

Az országos költségvetésről szólva elmondta, az önkormányzatoknak kevesebb forrással és megnövekedett feladatkörrel kell számolniuk. Ennek része az is, hogy a szociális segélyezés egy része az önkormányzatok hatáskörébe kerül.

– Számomra ez tarthatatlan – fejezte ki felháborodását Gajdos Attila. Ezért tartózkodtam a költségvetés megszavazásakor, a következő testületi ülésen pedig konkrét módosító javaslatokkal is fogok élni.

Kitért arra a pozitív folyamatra, mely szerint több olyan elképzelés is megvalósulni látszik, amelyet a Jobbik kezdeményezett. Ezek közé tartozik a termelői bolt megnyitása és a városi fövenystrand is. A képviselő-testület legutóbbi határozata alapján pedig hamarosan megújul Szarvas város honlapja is. A tervek szerint egy modernebb, dinamikusabb online felület kerül kialakításra, amely a várakozások szerint egyaránt elnyeri majd a vállalkozók, a turisták és a lakosság tetszését.

Egy másik javaslat folytán a Békés Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a közeljövőben irodát nyit a településen. A megállapodás alapján itt elsősorban pályázati tanácsadással, oktatással és mikrohitelek ajánlásával foglalkoznak majd. Elképzelhetően tartja továbbá azt is, hogy a Széchenyi Hitel irodák egyike – Békéscsaba és Gyula mellett – Szarvason is megnyitja kapuit. Ez ügyben Hodálik Pál alpolgármester vállalta közbenjárását.

Vélemény, hozzászólás?

A Békéscsabai Irodalmi Estek vendége volt Harencsár László

Már szabad szemmel is látható az év üstököse