Connect with us

Blog

Élj pozitívan!

Mielőtt elkezdi olvasni a következő sorokat, felteszek Önnek egy kérdést: Ha kap egy szál rózsát, mit lát meg rajta? A gyönyörű virágot, vagy a tövist?

A gondolat nem más, mint energia. Ez lehet pozitív vagy negatív. A pozitív gondolkodás az, amikor arra gondolunk, arról beszélünk, amit akarunk, nem pedig arról, amit nem. Negatív gondolkodás azt jelenti, hogy olyan dolgokról beszélünk, amit nem akarunk, vagy nem vágyunk. Ebből pedig az következik, hogyha van pozitív és negatív gondolkodás, akkor van pozitív és negatív ember is.

A negatív ember könnyedén felismerhető a következő jellemzőkből: folyton siránkozik, ha valamit elmond, előadásmódja pesszimisztikus megjegyzésekkel tarkított. Feltételes módban beszél ott, ahol határozottságra és lendületre lenne szükség („ha esetleg…, ha lehetséges lenne…..hátha, ..talán…a kedvenc szavai. Mindig és mindenben a halogató taktikával él, szereti megvárni, mit cselekszenek mások, mielőtt ő tenne valamit. Ha dönt is, mindig nehézkes, a részleteket firtatja, idejét aggályos, aprólékos gondolatokra pazarolja. Mindig elkésik, vagy túl korán érkezik.

Ha negatív emberrel beszélünk, utána elfáradunk. Teljesen lemerülünk. Elszívja energiánkat. Senki sem érintkezhet, főleg nem élhet túl sokáig ilyen negatív emberekkel, mert amint több energiát ad le, mint amennyit felvesz, ő maga is „lelki hemofiliássá” válik.

A pozitív ember többnyire derűs és határozott, soha nem panaszkodik, problémáját ő maga is megéli, megbeszéli, de olyan emberrel, akiben megvannak a segítség feltételei, és a segítség szándéka. Hiszen senki sem maradhat önmagában, zártan. Állító mondatban beszél, olyan célokat tűz ki, amit elérhet, bizakodása nem irreális optimizmus. Nem odáz el semmit, cselekszik. Mindig pontos és mindig jókor érkezik. Mindig ad, pozitív erőt áraszt, vonz, leköt, meggyőz. Cserébe pedig barátságot, érdeklődést, jóakaratot, sikert kap.

Ezért „sikeres” ezért „szerencsés”. Bőven van energiájuk, energiájuk akkumulálódik bennük, ezért vannak fölöslegeik, amelyből adni tudnak másoknak!

Ugye mindannyian ilyenek szeretnénk lenni? Mit tehetünk ennek érdekében?

Erről a következő alkalommal olvashatnak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Szorongás, az életünk része: Van segítség?

Blog

Kóros félelmek: Az agorafóbiától a szociális fóbiákig

Blog

Félelem: Átok vagy áldás?

Blog

Hogyan változtassunk gondolkodásmódunkon?

Blog

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2015. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect