in ,

Hamarosan költözik az önkormányzat

Már csak egy ablakon felejtett szegfű emlékeztet rá, hogy nemrég még az MSZP székházaként funkcionált a volt Lengyel-palota épülete. Az eredeti falak 1895-ban épültek, Lengyel Sándor megrendelésére. A II. világháborút követően számos funkciót betöltött: otthont adott zeneiskolának, több pártnak, de egy ideig pl. egy autóoktató intézet is itt székelt.

A néhány éve üresen álló épületbe hamarosan újra élet költözik: a polgármester, a jegyzői hivatal, a titkárság, valamint a polgármester tanácsadói és kiszolgáló személyzet kapna helyet a jelenleg átépítés alatt álló helyiségekben.

– A munkálatok októberben kezdődtek – tájékoztat Tóth Sándor beruházási ügyintéző. A kivitelezés első ütemét a Liget-Mix Kft. és a KOMÉP Kft. közösen végzi, 99 millió Ft értékben. Ez a belső rész komplett felújítását takarja: a nyílászárók megújítását, a födém megerősítését, fal-és burkolatkorszerűsítést, a szennyvíz, csapadékvíz és gázvezeték kiépítését, valamint a fűtés, klíma és az informatikai rendszer kialakítását.

A január 22-i bejárás során a képviselő-testület tagjai megtekintették a 640 nm-es ingatlan felújításra váró egységeit is.

– Ebből még két terem nem a miénk – pontosított Babák Mihály polgármester. Jelenleg a banknak a keze van rajta, és még nem fejeződött be az eljárás. Ez egy bizonytalan pontja a beruházásnak, de mivel többségi tulajdonban vagyunk, nem hiszem, hogy ez komoly rizikófaktort jelentene.

A beruházás nem tartalmazza a külső homlokzati-és tetőfelújítást. Az önkormányzat ezt a jövőben pályázati forrásból szeretné megvalósítani. A szándékot nehezíti, hogy jelenleg túlnyomórészt műemlék jellegű épületek rekonstrukciójára írnak ki pályázatot, ebből a kategóriából pedig a volt Lengyel-palota kiesik.

– Jó lesz ez. Szépen lassan belakjuk – jelentette ki bizakodva a bejárás végén Földesi Zoltán.

Mindeddig az aljzat egyik szintje készült el, amire hálózati a csövek, a hőszigetelő lemez, a betonburkolat, végül pedig a padló kerül. A befejezés várható határideje május 31-e, amikor az önkormányzat is elfoglalhatja új otthonát.

Vélemény, hozzászólás?

Első kézből: Könyvbemutató és könyvvásár

Tizenötödször varázsoltak fényt a télbe