in ,

A magyar kultúra ünnepe Magyarország közepén

Míg a fővárosban a legújabb hazai kulturális szenzáció, a Bogányi Gergely-féle zongora köré rendezték a magyar kultúra tiszteletére rendezett gálát, addig Magyarország közepén a magyar kultúra gyökereihez nyúlt Varga Viktor rendező. A Domján Edit-díjas Dósa Zsuzsa első írásos emlékünkkel, a Halotti beszéddel nyitotta meg az ünnepi eseményt a Cervinus Teátrum színháztermében ifj. Csasztvan András, Magyari László és Horváth Dániel tánckoreográfiájának kíséretében. A továbbiakban színpadra léptek a színház művészei, Nádházy Péter, Boronyák Gergely, Balázs Henrietta, Koska Melinda, Kinyik Flóra, Bardon Ivett és Benkő Géza, valamint a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola drámásai, Nánási Attila, Kitajka Dóra, Horváth Ditti és Molnár Dániel is. Műsorukban musical, operett, sláger, csárdás, vers és humor is helyet kapott. Ha már a legrégebbi írásos emlékünkkel kezdődött a műsor, stílszerűen a legújabbal zárult a gála. A nézők a Csodaszarvas fináléjával búcsúzhattak a színészektől.

Az est folyamán köszöntőt mondott Babák Mihály polgármester, és Csasztvan András színházigazgató, “a Szarvasi kultúra lovagja” kitüntető cím birtokosa.

– A kultúra olyan mint az almafa. Van gyökere, mert mélyen gyökeredzik a kultúra. Van törzse, ami erős, viharokat kiállt. Ágas-bogas lombja, aztán levele és gyümölcse, amit mi fogyasztunk – vett a természetből egy hasonlatot polgármesterünk, amihez csatlakozott a Cervinus Teátrum igazgatója is. Közösen köszönetet mondtak a kultúra első számú közvetítőinek, a színház munkatársainak, valamint azoknak a cégeknek – név szerint a Szarvas-Fish Kft., a Szarvasi KOMÉP Nonprofit Kft., a GEOMARK Kft., a Szarvasi Ergo-Med Kft., a Szarvasi Mozzarella Kft., az FLR IMEX Kft., a Szarvasi Agrota-Alcsired Tejtermelő Kft., az Örménykúti Petőfi Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Pulykafeldolgozó Zrt., a Cool Airconditional Kft., a Moroko Farm és az Integrál Zrt.-nek – akik anyagi hozzájárulása nélkül nem erősödhetett volna meg ennyire a szarvasi kultúra almafája.

Vélemény, hozzászólás?

Gyakorlós ovigaléria: Fazekas inasnak állok

A magyar kultúráért minden nap tenni kell