Connect with us

Békésszentandrás

Épül a strandhoz tartozó kiszolgáló egység Békésszentandáson

Mindenütt sár, köd és foltokban nagy kiterjedésű víz fogadja a békéssszentandrási fövenystrandra érkezőket. Mindezek ellenére is már a távolból gépek zúgását hallani, a néma terep végében pedig mozgolódás érzékelhető. Több hónapos késéssel, mintegy három hete kezdődtek meg a színpad szomszédságában felállításra kerülő kiszolgáló egység építési munkálatai.

A fejlesztésre a Békésszentandrás Kulturális Fejlődéséért Alapítvány nyert 35 millió Ft támogatást, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcím keretében. A beruházást a három pályázó közül végül az Integrál Zrt. nyerte, akiknek először a magas talajvízzel kellett megbirkózniuk.

– Egy vízzáró réteg van a Holt-Körös és a terület között, ezt próbáljuk most elvezetni – tájékoztat Aszódi Imre, építésvezető. Mindez lényegesen lassítja a munkálatokat, de szükség esetén megnövelt kapacitással dolgozunk, hogy időben be tudjuk fejezni a fejlesztést.

Az 5 méter széles és 17 méter hosszú alapterületű épületben kap helyet egy női és férfi mosdóblokk, mozgáskorlátozott WC, öltözők, valamint egy gépészeti helyiség, ill. egy információs iroda. Mindezt egy faoszlopos terasz veszi majd körül, illeszkedve a tavaly átadott színpadképhez. A tervek szerint az épületegységben kerül elhelyezésre a vízimentő szolgálat, az információs iroda pedig főszezonban állandó alkalmazottal fog működni.

– A strandunknak nyáron óriási a látogatottsága – nyomatékosítja Sinka Imre polgármester. Napi 100-200 fő között mozog az idelátogatók száma, köszönhetően jelentős részt az ingyenes strandolási lehetőségnek. Idén emellett egy regionális versenynek is helyet adunk, amelynek alapfeltétele volt a kiszolgálóhelyiség megvalósítása. Reméljük, hogy az elégedett látogatók újabb látogatókat vonzanak, amelyet a helyi vállalkozások megfelelően tudnak kamatoztatni.

A kivitelező legnehezebb szakaszt, az alapozást már befejezte, jelenleg a talpgerenda zsaluzása zajlik. Az elképzelések szerint a műszaki átadás az ütemezésnek megfelelően, március végén történhet meg.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy-Magyarország Fogadó Nagy-Magyarország Fogadó

Nagy–Magyarország Fogadó

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégére szólóan is él az átruházott jogával Sinka Imre polgármester

Közérdekű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Békésszentandrás: éjféltől szigorítás lép életbe

COVID-19

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A korábbi Vasbolt helyén épül az új piac Békésszentandráson

Békésszentandrás

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect