in ,

A gyulai kórház főorvosa lett az Év embere

Idén nem volt szarvasi jelöltje a Békés Megyei Hírlap népszerű olvasói versenyének, az Év embere díjnak, pedig a közelmúltban volt olyan év is, amikor valamennyi elismerést a település hozott el. Békéscsaba, Gyula és Békés után ezúttal Kondoros érdemelte ki a jogot, hogy helyet adjon a rangos díjkiosztó gálának. Február 9-én immár 38. alkalommal került sor az Év sportolója díjak kiosztására, és sorban nyolcadszor derült fény az Év embere díj legjobbjaira is.

A Kondorosi Citerazenekar hangulatos felvezetője után Dr. Nánási János, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője a sport jelentőségére hívta fel a figyelmet. Kiemelte, a rendszeres mozgás az élet más területein is érzékelteti hatását, hosszútávon pedig megtanít küzdeni, együttműködni és újrakezdeni az esetleges kudarcot követően.

A lehetetlen nem létezik – üzente zárásul, idézve Muhammad Ali olimpiai és világbajnok nehézsúlyú ökölvívó gondolatait. Hozzátette, a versenyt a jövőben szeretnék megújítani, és interaktívabbá tenni az olvasók számára. Egyelőre a következő helyszíne is kérdéses, de keresik a méltó helyszínét az ünnepségnek.

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere kiemelte, nagy öröm a település számára, hogy az Év embere kategóriában több helyi jelölttel is büszkélkedhetnek. Ahogy fogalmazott, az ünnep csak egy szeletkéjét tudja felvillantani annak a kemény munkának és életútnak, amely a jelölteket eljuttatta a rangos eredményekig és elismerésekig.

– Amikor Magyarország megerősítése a célunk, mindennél jobban kell figyelnünk a felnövekvő generáció egészségére – nyomatékosította. Kondoroson évtizedek óta aktív sportélet folyik, a helyi egyesületek pedig igyekeznek egyensúlyt képezni az egészséges életmód és az utánpótlás nevelés között.

Külön elismerésben részesültek a legjobb egyéni és csapatteljesítményt elérő sportolók, mind női, mind férfi kategóriában. Díjazták a kiváló edzőket és utánpótlás versenyzőket is, és több különdíj is kiosztásra került

A kondorosi Petőfi István Általános Iskola tanulóinak zenés műsora után az Év embere díj győzteseinek szólt a hangos ováció. A Békés Megyei Hírlap és a BEOL.hu által meghirdetett verseny közönségdíját Dr. H. Nagy Katalin, a Pándy Kálmán Kórház gyermekosztályának gyermekdiabetológus főorvosa vehette át. Második helyen végzett Csendes Csaba, a békéscsabai mentőállomás főápolója, aki szolgálaton kívül élesztett újra egy 7 éves kislányt. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Csordás Ákos énekes léphetett fel, a zsűri különdíjában pedig Felföldi Sándor részesült.

Vélemény, hozzászólás?

Új defibrillátor szolgálja a vendégeket és Szarvast

Négy fő felvételére nyílt lehetőség a csabacsűdi idősek otthonában