in , ,

Így is lehet: kanapészörffel a világ körül

Patkóné Rovács Gyöngyi és Patkó Gergely

14 ország, 333 nap, 70000 kilométer, 1 millió ősz hajszál, megszámlálhatatlanul sok élmény. Valahogy így foglalta össze számokban földkörüli utazását Patkó Gergely és Patkóné Rovács Gyöngyi. A fiatal szarvasi házaspár Törökországot, Iránt, Indiát, Nepált, Thaiföldet, Kambodzsát, Malajziát, Balit, Ausztráliát, Új-Zélandot, Fidzsit, Az Egyesült Államokat, Kanadát és Norvégiát érintő útjukról népes közönség előtt mesélt be az elmúlt szombaton a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében.

Hogy kezdődött? Patkó Gergely Széchényi Zsigmond könyvein kezdte a virtuális világjárást, majd a Travel Channellel ill. útiblogok olvasgatásával képet is tudott rendelni álmaihoz. Mikor néhány éve megházasodott, már ketten ábrándoztak egy világ körüli útról. A “szerencse” egyszer csak a megvalósítása felé lökte őket, mikor Gyöngyi –főnöke teljes stábcseréjének köszönhetően– hirtelen rengeteg szabadidő felett kezdett rendelkezni.

Már csak a rossz hírt kellett közöni a leendő nagyszülőkkel, hogy az unokaprojektet valószínűleg beelőzi egy világ körüli út. Miután ezen is túl lettek, kezdődött a tényleges szervezés, na meg az egzotikus betegségek elleni oltások felvétele.

Felmerül a kérdés, hogy egy fiatal párnak miből telt egy világ körüli utazásra? Gyűjtögettek és igénybe vették azt a manapság divatos utazási formát, amit kanapészörfnek hívnak. Ez nagyjából abból áll, hogy az ember tökidegen utazóknak biztosít szállást otthonában, sokszor tényleg a nappalijának a kanapéján, cserébe ő is jogosult a világban ugyanezt igénybe venni. A szolgáltatás a fapados kanapétól egészen addig is terjedhet, hogy a vendéglátó a vándor markába nyomja az autójának a kulcsát, ahogy történt ez a szarvasi utazókkal.

A Patkó házaspár ezekről a kalandjaikról mesélt a népes közönségnek szombaton, az úthoz méltó hosszúságú előadásukban. Az eredetileg háromórás előadáshoz mintegy kétórányi videóanyagot vágtak össze.

Vélemény, hozzászólás?

A torkoskodásnak ára van

Átadták az Év Sportolója kupákat