in , ,

Aláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik

Gajdos Attila és Sinka Imre

Békés megyében minden második férfi nem éri meg a nyugdíjkorhatárt – ezzel a sokkoló hírrel nyitotta a sajtótájékoztatóját a Jobbik helyi szervezete. Sinka Imre, a párt szarvasi alelnöke hivatkozott a fejlett, nyugati társadalmak konstruktív magatartására, ahol már megoldással szolgáltak a problémára, és sürgette az ügy mielőbbi rendezését.

– Az utóbbi 10-15 évben regnáló kormányok megnyirbálták a nyugdíjrendszert – hangsúlyozta. A szolgálati és korkedvezményes nyugdíjak eltűntek, a magánnyugdíj pénztárak vagyona kiürült. Én úgy látom, hogy a mai 35-50 év közötti generációnak már esélye sincs a nyugdíjazására. Ezért szeretnénk, hogy a férfiak, a nőkhöz hasonlóan, 40 éves munkaviszony után nyugdíjba mehessenek.

A Jobbik kiáll továbbá a szabad internetezési lehetőség mellett és támogatja az ország semlegességért az ukrán válságot illetően. Szeretné továbbá elérni a bevándorlási szabályok felülvizsgálatát, amely kérdésekben a lakosság véleményére is kíváncsi. Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke az említett témákkal kapcsolatban hamarosan országjáró körútra indul, az aláírásgyűjtés kezdetét pedig tavaszra prognosztizálják.

Gajdos Attila önkormányzati képviselő a helyi ügyekre reflektálva magyarázattal szolgált arra nézve, miért nem szavazta meg az idei költségvetést. Elmondása szerint a tartózkodásának az volt az egyik alapja, hogy a helyi költségvetés az országos rendszer részét képezi. Mindamellett elfogadhatatlannak tartja a szűkülő mozgásteret, csökkenő a bevételeket és az önkormányzat megnövelt terheit.

Ellenben örömmel konstatálta, hogy a testület egyhangúan támogatta két módosító javaslatát. Az egyik egy 10 millió Ft-os, önerős útalap létrehozása, amelyek lehetővé tenné a rosszminőségű, belterületi utak egy részének felújítását. A másik egy intézkedési jogkörrel rendelkező segéd-közterület felügyelő alkalmazása, amelynek köszönhetően javulhatna a közbiztonság a településen.

Hozzátette, bízik benne, hogy az ingyenes internet elérhetőségek száma is gyarapodik a jövőben, elsősorban a turisztikailag frekventált területeken. Érintett egy kisebb spórolási technikát is. Eszerint a jövőben lehetőség nyílna az önkormányzati és egyéb közérdekű anyagok digitális formában történő továbbítására és az ehhez szükséges eszközbeszerzésre, amelyre a városvezetés részéről pozitív megerősítést kapott.

Sinka Imre zárszóként rámutatott a kisebb utak állapotára, amelyek több figyelmet érdemelnének. Meglátása szerint a területileg illetékes képviselők dolga lenne ezek feltérképezése és az önkormányzat felé történő továbbítása, a problémát pedig szükség esetén a lakossággal karöltve kellene megoldani.

Vélemény, hozzászólás?

Változások a szociális ellátásban

A szarvasiak torkán is megakadtak