in ,

16 év, 3 aranyplakett: az idén egy diák vehette át a hármas számút

A mozgó húsvéti ünnepek miatt kicsit már a böjti időszakba csúszva, szombaton este tartotta farsangi bálját Szarvas Város Barátainak Köre. Szarvas legpatinásabb baráti társasága a város legszebb dísztermében, az Árpád Szállóban ült az asztalokhoz, hogy közösen búcsúztassák a vidámság időszakát. 2000 óta a kör ezen eseményén adják át azokat az emléklapokat, plaketteket, amiket a barátok kuratóriuma ítél oda az arra méltó diákoknak, magánszemélyeknek, civil és sportegyesületeknek.

Az idei díjátadón kicsit megkavarodott a forgatókönyv. Vagy nem. Az emléklapokat eddig hagyományosan fiatalok, többnyire diákok kapták. Az idén egy jól ismert szenior egyetemi hallgatót is jelöltek a díjazottak közé.

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium végzőséről, a Chován kézműveséről, Megyeri Máriáról sem utoljára hallottunk. A BME gépészmérnöki karán tervezi a továbbiakat, ipari termék és formatervezőnek készül. Érdemes lesz beruházni korai munkáiba.

Igaz, Szalbot Balázs még joghallgató, de a méltatásában elhangzottakat bárki egy sikeres pálya végén is megirigyelhette volna már. Az Alkotmánybíróságon gyakornokoskodott, ahol a földi halandók számára olyan felfoghatatlan dolgokban szerez jártasságot, mint pl. az alkotmányjog. Fiatal kora ellenére már publikácók, tanulmányok fűződnek a nevéhez, áprilisban Washingtonba készül, hogy megnyerje a jogi PERbeszéd-verseny döntőjét.

Bronz emlékplakettet vehetett át dr. Zima János állatorvos, akinek tárogatójátékát annyiszor élvezhetjük a városi rendezvényeken. Szirony Pál, akit mindenki csak Pacsiként ismer, megilletődve köszönte meg a sportban végzett munkájáért neki címzett díjat. Megilletődöttnek kellett lennie, mert tőle teljesen szokatlan módon egyetlen viccet sem sütött el beszéde közben. Az odaítélt bronz plakettek idei utolsó két darabját Rómer Ilona festőművész, Szarvas szerelmese, és Bíró Gyula, a Gál Ferenc Főiskola gyakorlójának igazgatója vehette át.

Ezüst plakettet ítéltek a Fest házaspárnak, Fest Attilának és Fest Attilánénak az utánpótlássportban, elsősorban asztaliteniszben és teniszben végzett több évtizedes áldozatos edzői munkájáért, valamint dr. Dezső Istvánnak, a baráti kör korábbi elnökének közösségépítő szerepéért.

A barátikörösök eddig két személyt találtak aranyplakettre méltónak. Az elsőt rögtön alapításának évében, 2000-ben Fekete Jánosnak, majd 2007-ben Melis Györgynek ajánlották. 2015-ben kiadták a hármas sorszámút is, amit egy diák, Babák Mihály polgármester és joghallgató kapott. Róla túl sok újat nem tudunk mondani, hacsak azt nem, hogy túl van a jogi egyetem első félévén. Gratulálunk Neki és a felkészülésében segédkezőknek! Az eddigiek szerint további hét évet kell várnunk a következő, a négyes számú plakettre történő jelölésre.

A díjátadókat követően a bál vidáman, műsorszámokkal tarkítva folytatódott tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Felavatták az Ótemplomi Kamaraszínpadot

Szarvason zárult a Békés megyei road-show