in ,

Esküvő-boom várható idén Szarvason

Minden eddiginél több, összesen huszonhat pár regisztrálta magát a IV. rendezvény-és esküvő kiállításon. Március 7-8-án, a nagy naphoz is méltó helyszínen, az Árpád szálló dísztermében várták a házasulandókat, a kiállítók mellett ezúttal több figyelemfelkeltő bemutatóval is.

Cervinus Teátrum – az idei év egyik újdonságaként – két képzeletbeli esküvővel járult hozzá a kezdeményezéshez. A délután során egy történelmi és egy klasszikus esküvőt álmodtak a fehér csipkével és rózsával díszített oltár alá, a teátrum művészeinek közreműködésével.

A szombati nap háziasszonya Weisz Fanni volt. A fiatal modell nemcsak az idei év legújabb kollekcióban vonult fel, hanem jelképesen, ifj. Csasztvan András oldalán a boldogító igent is kimondta. Bár az egykori szépségkirálynőt az esküvői ruhák és a város is elvarázsolta, ha csak alkalma nyílik, hangsúlyozza, legnagyobb feladatának továbbra is az esélyegyenlőség megteremtését tekinti.

– Néhány éve együttműködöm a Csend Hangja Klaszterrel, amelynek keretében országszerte előadásokat tartok. Elmesélem többek között, hogy a siketek 93%-a halló családba születik. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a szülők elfogadják gyermeküket, majd megtalálják azt a közös nyelvet, a jelnyelvet, amelynek segítségével tudnak egymással kommunikálni. Már többször hívtak külföldre is dolgozni, de amíg ezt meg nem tanítom az emberekkel, nem megyek sehova.

Az exkluzív környezetben számos szolgáltató is felvonult, így a párok ráakadhattak az elképzeléseiknek megfelelő fényképészre, cukrászra, zenekarra, rendezvényszervezőre, a menyasszonyok pedig álmaik ruháját is megpillanthatták.

– Nagyon divat az idei évben a fekete csipkével díszített ruha – árulja el a vidéki trendekről Dubovecz Mihályné, a Marilyn esküvői ruhaszalon tulajdonosa. De megmaradtak a hagyományos ruhák is, az egyszerű A-vonalút éppúgy keresik, mint az egyedi kreációt. Az idei évben már elég sokan jelentkeztek már nálunk, nekem úgy tűnik, a menyasszonyok újra kedvet kaptak a házassághoz.

Ezt a nézetet erősíti Povázsay Mihály főszervező is. Ahogy mondja, idén nyáron már 28 lekötött lakodalommal számolnak, ami a korábbiakhoz képest jelentősen emelkedést mutat.

Dernovics Péter, a Penta Drink Minipol Kft. képviselője hozzátette, a megjelent párok túlnyomó többsége továbbra is szarvasi volt, de békéscsabai, szentesi és budapesti érdeklődők is felkeresték a kiállítást. Ez pedig azt jelenti, ha ezeknek a frigyeknek egy része a településen köttetik, abból nemcsak a szolgáltatók, hanem a település is profitálhat.

Fotó: Baksi

Vélemény, hozzászólás?

Disznótor, egy kicsit másképpen

Negyven új taggal bővült a zenészek nagy családja