in , ,

Zenével közeledik a tavasz

Az Alföld Vonósnégyes

Második koncertjét március első szombatján a Tessedik Sámuel Múzeumban az Alföld Vonósnégyes. A Tavaszi koncertként beharangozott előadáson a Hoffmann Ágnes, Szomorné Budai Mariann, Molnár János és Szomor István alkotta négyes Rázga Áron zongoraművésszel egészült ki, aki az est második felében járult hozzá a zenei élmény fokozásához.

A műsor első részében Beethoven egy korai vonósnégyesének, az opus 18. No. 4. négy tételét, majd egy rövid szünet után Schumann Zongoraötös opus 44. darabját hallhatta a zeneértő közönség. Ez utóbbi többek között arról is híres, hogy az 1842-ben írt mű első bemutatóján Mendelssohn játszotta a zongoraszólamot. Az élmény Rázga Áronnal is teljes volt. A közönség nagy tapssal jutalmazta a művészeket.

Az Alföld vonósnégyes ezzel a műsorával még egyszer fellép a közeljövőben. Akkor a békéscsabai közönséget ajándékozzák meg előadásukkal a Jókai Színház vigadótermében.

Az Alföld Vonósnégyes tagjai: Hoffmann Ágnes (hegedű), Szomorné Budai Mariann (hegedű), Molnár János (brácsa), Szomor István (cselló).

Vélemény, hozzászólás?

Nagy Magyarország a Miniben

Babák Mihály: Mindig újra kell kezdeni, és megkövetelni a 12 pontot