in ,

Közös szavalással emlékeztek a forradalom 167. évfordulóján

Ahogy arról az országos média már hírt adott, tízerek szavalták március 15-én 15 órakor a Nemzeti dalt. Amint az a történelemírás jóvoltából fennmaradt, Petőfi ezen a napon, ebben a délutáni időpontban szavalta el versét a Pilvaxban. Ennek kíván emléket állítani – és egyúttal hagyományt teremteni – a Szente Vajk és Németh Kristóf által indított kezdeményezés, amihez több mint 400 önkormányzat csatlakozott. Felénk Szarvason és Békésszentandráson jöttek össze diákok és felnőttek, hogy közösen szavalják el Petőfi indulóját.

Szarvason Csasztvan András színigazgató és a Cervinus Teátrum munkatársai fogadták a verselőket a Kossuth-szobor előtt. Aki igényelte, kézbe kaphatta a Nemzeti dal egy korabeli nyomatának a másolatát, a hátoldalán Petőfi Sándorral, ahogy azt Csasztvan András mondta, aki nem biztos már abban, hogy az utolsó versszakokat is tudja, használja!

A verset egy, a jövőre tett rövid ígéret követte, miszerint 2016-ban igyekeznek erre a délutáni időpontra időzíteni majd a városi megemlékezést is.

Vélemény, hozzászólás?

Babák Mihály: Mindig újra kell kezdeni, és megkövetelni a 12 pontot

Molnár József: Olyan eseményt ünneplünk ezen a napon, amelyre minden magyar ember büszke