in , , ,

Régi idők focija: Gól 9, Klimaj 3, tizenegyes 4

Bakró Géza és Klimaj Zoltán

A régi idők fociját megidéző, gólokban gazdag mérkőzést játszott tegnap a Szarvasi FC, amikor otthonában fogadta a szomszédos Csabacsűd tizenegyét. Mindkét csapat gólokkal akart győzni, nem azzal, hogy egy véletlen találat után kivédekezik a hátralevő időt, ahogy az manapság oly divatos és élvezhetetlen.

A csabacsűdiek kezdtek jobban. Bakró Géza és Nagy Roland góljaival elmentek kettővel. Úgy nézett ki, hogy összeáll a csabacsűdi Bakró Géza, Nagy Roland (Cánó), Nyemcsok Mihály alkotta támadó háromszög, és megkeseríti a szarvasiak életét. Ráadásként Kasnyik Dávid is nagyon élt. A fiatal csabacsűdi megkeserítette a házigazda védők életét, akik – talán a jószomszédság okán – hagyták őt labdázni. Élt is a lehetőséggel a fiatal csatár, és egy-két csellel általában többet csinált a kelleténél. Ennek rendszerint az lett az eredménye, hogy a csatártársak már lesen voltak, mire labdát kaphattak volna tőle.

Érett a meglepetés, de Nagy Szabolcs 33. percben lőtt góljával kicsit visszajöttek a hazaiak. Szilágyi Dániel rossz ütemű, büntetőterületen belüli belépőjét Telek András játékvezető tizenegyessel büntette, amit Klimaj Zoltán értékesített, és ezzel döntetlenre hozták a félidőt a pirosban játszó szarvasiak.

A második félidőben mindkét csapat a korábbi játék folytatása mellett döntött. Nem a védelemre, hanem a csatársorra bízták a mérkőzés eldöntését. Telek játékvezető megítélt még vagy három büntetőt, egy kivételével a hazaiaknak, de ebből egyáltalán nem kell azt a következtetést levonni, hogy vér folyt a pályán, de még a kakaskodás sem volt jellemző.

A hazaiak lőttek még négy gólt, egyet a csabacsűdiek, így 6-3-mal vonulhattak le a csapatok. Az első perctől kezdve élvezhető, és sportszerű játékot láthattunk, és ami a legfontosabb kilenc gólt.

Szarvasi FC—Csabacsűd SE 6—3 (2—2)

Szarvasi FC: Kiri Mihály, Stibán Richárd, Kukovecz Dániel, Szikora Milán, Darida Norbert, Moldván Krisztián, Klimaj Zoltán, Zima Dániel, Nagy Szabolcs Dávid (81’ Bogdán Péter), Gulyás Ádám (72’ Rafaj Roland), Zsíros Péter
Kispad: Rétes Pál vezetőedző, Rohony Gábor technikai vezető, Pribelszki Pál gyúró

Csabacsűd SE: Kasik Viktor, Sovány Pál, Szilágyi Dániel, András Attila, Kiss László, Tasi Norbert, Nyemcsok Mihály (87’ Fabó Bence), Bakró Géza, Nagy Roland, Kasnyik Dávid, Viszkok Gábor (25’ Sándor János)
Kispad: Pisont András vezetőedző, Hajdu István gyúró

Gólok: Nagy Szabolcs Dávid 33’ és 75., Klimaj Zoltán (11-esből) a 43’, az 57’ és a 61’ (11-esből), Zsiros Péter a 70’, ill. Bakró Géza a 25’, Nagy Roland a 31’ és Sándor János a 82’-ben.

Rétes Pál: Rémálomszerű kezdés után fokozatosan javult a játékunk, a második félidőre már teljesen más felfogásban futottunk ki. Ezzel sikerült szép találatokat szerezve, magabiztos győzelmet aratni.

Pisont András: Elismerésem a csapatomnak! Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést. Szünet után fizikálisan felülmúlt bennünket a Szarvas.

Vélemény, hozzászólás?

Kellemeset a hasznossal: Húsvét a Cervinus Teátrumban

Mennyi maradt a húsvétból?