in , ,

Kellemeset a hasznossal: Húsvét a Cervinus Teátrumban

Aki keresett, az egészen biztosan talált kedvére való húsvéti programot a napokban. Április 3-án pl. a Cervinus Teátrum csalogatta a családokat egy kis tavaszi szüneti kikapcsolódásra. A kellemeset ezúttal összekapcsolták a hasznossal, ugyanis az ünnepi díszek elkészítése mellett két szórakoztató filmet is vetített a mozi.

– Angliából jöttünk az ünnepekre haza – meséli a kilenc éves Ádám, miközben az egyik színezőt nézegeti a barátjával. Megyünk majd közösen locsolkodni is, már egy locsolóverset is tanultam kifejezetten erre az alkalomra. Otthon ez nem szokás, ott üdvözlőkártyát készítünk a rokonoknak, húsvét napján pedig tojást keresünk a kertben, amit a húsvéti nyuszi rejtett el.

Volt, akit elsősorban kézműveskedés vonzott, a legnagyobb roham azonban láthatóan a filmvetítések kezdete előtt mutatkozott. A teátrum e tekintetben is kimondottan a családokat célozta meg a Nikolas az iskolában és a Végre Otthon! című közönségfilmek kiválasztásakor.

– Az egyik asztalnál üvegfestékből ablakdíszeket, a másiknál kupakokból húsvéti hűtőmágnest lehet készíteni – részletezi a kínálatot Markó Anett, az intézmény munkatársa. A harmadikon egyszerűbb és bonyolultabb kifestőket és készségfejlesztő feladatokat helyeztünk el, hogy mindenki találjon kedvére valót.

Adrienn négy éves kishúgával és édesanyjával látogatott el a programra, kizárólag az alkotás kedvéért.

– Nagyon szeretem ezt az ünnepet és kézműveskedni is – árulja el a kilenc éves kislány, egy egyedi ablakdísszel bíbelődve. Az iskolában és otthon is régóta megkezdtük már az ünnepi készülődést. A családdal közösen állítottunk tojásfát, amire több technikával festett tojásokat aggattunk. Ide is azért jöttem, mert reméltem, hogy találok valami újdonságot, amit kipróbálhatok – teszi hozzá őszinte lelkesedéssel.

A Cervinus Teátrum legközelebb a költészet napjába kapcsolódik be. Április 11-én, 17 órától Kiss Csaba: De mi lett a nővel? című „férfimeséjét” tekinthetik meg a közönség, a Kossuth téri Romkocsmában.

Vélemény, hozzászólás?

A szülők és az orvosok nagykorúsításáért harcolnak

Régi idők focija: Gól 9, Klimaj 3, tizenegyes 4