in ,

Kézműves délutánnal készültek a húsvétra

Hamvazószerdától fehérvasárnapig címmel várták a családokat a Tessedik Sámuel Múzeumban a hagyományos húsvéti készülődés jegyében. A múzeum épülete, mint minden ilyen alkalommal, ezúttal is megtelt élettel. Zöld kártyákkal a nyakukban gyerekek szaladgáltak mindenfele.

A díszteremben különféle kézművestechnikákkal lehetett megismerkedni, miközben húsvéti ajtódísz, tojástartó, kakas, vattából és műanyag tojásból bari készült. Elhívták és el is jött Mézes Margó, akinél gömöri tojásfestési technikát próbálhattak ki a vállalkozó kedvűek, ugyanott hímes tojást lehetett festeni a “tükörtojás másként” nevű módszerrel.

A hagyományos óriás társasjátéknál olyan tumultus volt, hogy sokszor párban indultak el a gyerekek. A játék mezőin hamvazószerdától fehérvasárnapig témakörben kellett feladatokat megoldani, de locsolóverset is kellett mondani, amiért tojást kaptak a tarisznyájukba a gyerekek.

A múzeum munkatársai népi locsolóversekkel készültek, amiket haza lehetett vinni, hogy húsvétra mindenki egy-egy klasszikussal tudjon a család elé lépni.

A zöld kártyákra, amiket a gyerekek a nyakukban viseltek, aláírásokat kellett gyűjteni a kézműves asztaloknál, amit távozóban nyuszikitűzőre lehetett becserélni a múzeum portáján.

Vélemény, hozzászólás?

Mennyi maradt a húsvétból?

Húsvéti nyusziváró a csabacsűdi óvodában