in , ,

A görcsös akarás felszabadult játékba ment át a végére

Magabiztos hazai győzelmet arattak a szarvasi kézilabdás lányok, az NB II-es bajnokság hétvégi játéknapján. Negyven percnyi görcsös akarást húsz perces felszabadult játék váltotta, ami meghozta a sikert számukra a Túrkeve elleni szombati erőpróbán. Nem járt áldozat nélkül azonban a győzelem: Zelei Bernadett számára egy durva szabálytalanság után idő előtt ért véget a találkozó.

Zelei hétméterese és Kasik kapus ziccer védése nyitotta a találkozót. Lassan lendültek játékba a csapatok, és ennek megfelelően a gólok is nehezen születtek kezdetben. A vendégek tartására jellemző, hogy a 14. percben 6–5-re átvették a vezetést. Nyakó Rozália vette hátára csapatát, de góljaival is csak rövid időn át tudta tartani előnyét a túrkevei gárda, és a szünetre ismét hazai vezetéssel tértek a játékosok.

A pihenőt követően négy-kettes védekezésre váltott a szarvasi gárda, amely külön figyelmet fordított az addig hétszer eredményes Nyakóra. Ez a játékforma hatékonynak bizonyult. Folyamatosan húzott el a Körös-parti együttes, és a 40. percben Zeleivel szemben elkövetett durva szabálytalanság sem vetette vissza. A vétkes megúszta két perccel, a sértettet pedig le kellett támogatni a pályáról. A meccs utolsó harmadában Buzási vezérletével tetszés szerint érték el góljaikat a házigazdák, akiknél a fiatalok is hozzátettek a magabiztos sikerhez.

Szarvasi NKK–Túrkevei VSE 30–17 (13–12)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 100 néző. Vezette: Répási Georgina, Sebők Stefánia. Szarvas: Kasik – BUZÁSI 10, Radnóti 3, Hajdu A. 1, Zelei 1 (1), Gábor 9 (5), Bagi 1. Csere: Juhos (kapus), Molnár K. 2, Kondacs 1, Krizsán 2, Tóth A. Edző: Almási László. A Túrkeve legjobb góldobói: Nyakó 9 (1), Sass 3 (1). Kiállítások: 4, ill. 12 perc. Hétméteresek: 7/6, ill. 4/2.

Nyári Mihály

Vélemény, hozzászólás?

Mágor-pusztai bakancsos túrára várjuk a természetbarátokat

„Miénk itt a tér”- Diáknap a Székelyben