in , ,

„Miénk itt a tér”- Diáknap a Székelyben

Április 17-én a Székely Szakképző Iskola tanulói átadhatták magukat a szórakozásnak, ugyanis ezen a napon került megrendezésre a Diáknap. Az idei diáknapunk kicsit más volt, mint az eddig megszokott. Ez annak is köszönhető, hogy az új iskolai épület mellé kaptunk egy szép nagy udvart, ahol sok lehetőség kínálkozott.

Közkívánatra a jól bevált, régi program, az éjszakai akadályverseny megmaradt, melyen 21 csapat vett részt. Ez az esemény az előző nap estéjén nagy izgalmak közepette került megrendezésre.

A többi programsorozat egy kicsit megújult, nagyobb hangsúlyt kapott a testmozgás, gasztronómia. A diákok rengeteg lehetőség közül választhattak: többek között darts, pingpong, ugrókötél, tollaslabda, kosárlabda büntetődobás várta a tanulókat, melyeken, mint versenyzők vagy játékosok vehettek részt.

A rendezvény bemelegítéseként Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna tanárnő segítségével egy kis aerobikra hívtuk tanulóinkat, tanárokat. Szép számmal próbálkoztak a mozgás ritmusát felvenni. Később Molnár Zsolt iskolánk volt diákja és Papp Zsolt 2/12.H osztályos szakács tanulónk tartott színvonalas street workout bemutatót. Fiúk és lányok elismerő tapsokkal jutalmazták az akrobatikus fizikai fitness programot, és a gyönyörűen kidolgozott izmokat.

Nagy sikere volt a főzőversenynek. Az osztályok alkalmi csapatai paprikás krumplit főztek, tetszés szerinti recept variációk és alapanyagok felhasználásával. Az elkészült ételeket Povázsay Mihály, a Turul Vendéglő tulajdonosa, mint a zsűri elnöke értékelte. Kiemelte a jó kezdeményezést, a főzés örömét. Az önmagában is kiváló értékítélet, hogy az összes bogrács hamar kiürült, a sok tevékenységben kiéhezet osztálytársak remek étvággyal elfogyasztottak mindent. Ehhez finom üdítőket szolgált a Teaház, ahol a diákok különböző ízű teákat és lekváros kekszeket kóstolhattak meg. Az udvari programokat diákjaink ének és tánc produkcióikkal tették még színesebbé, ami a Diáknapi Ki Mit Tud keretein belül zajlott.

Ezekkel az eseményekkel párhuzamosan került megrendezésre az Alkotmány utcai sportcsarnokban a labdarúgó bajnokság, valamint a dekázó verseny. A mérkőzéseket lelkes szurkolótábor biztatta.

Az iskola aulájában megtekinthettük a szebbnél-szebb rajzokat, festményeket, hiszen a diáknapi programunk egyik része a KÉP-ben VAGYOK című rajzkiállítás volt. Húsz tanuló mutatkozott be közel ötven alkotással. Nem az iskolánk profilja a képzőművészet, de több fiatal szívesen, változatos technikákkal alakít színvonalas, kifejező képeket.

Végül a rendezvényt eredményhirdetéssel, értékeléssel zártuk. A visszajelzések alapján mindenképpen megérte, az új helyszín, az udvar remek teret adott az iskola diákságának erre a közös rendezvényére. A frissített programok érdekesek voltak, sokak számára adtak kiváló együttlétre alkalmat. Az éjszakai akadályversenyen és a Diáknap folyamán nagyon jó volt a hangulat, mindenki nagyszerűen érezte magát.

A diákönkormányzat tagjai részére nem kis feladat volt a két napos program megszervezése, hiszen több száz diáknak és az egész tanári karnak kellett nyújtani élmény teli elfoglaltságot.

Kasikné Terényi Mónika diákönkormányzatot segítő pedagógus

A görcsös akarás felszabadult játékba ment át a végére

Felvidéki testvértelepülésen tett látogatást a csabacsűdi önkormányzat