in , , ,

Diákolimpia: Hatodik helyen a vajdás leány röplabdacsapat

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium női röplabdacsapata hatodik helyen végzett Debrecenben, az V-VI. korosztályos „amatőr” Röplabda Diákolimpia országos döntőjében. A Magyar Diáksport Szövetség által szervezett, iskolai keretek között röplabdázó középiskolások részére kiírt sorozat háromnapos fináléjában 20 csapat vetélkedett az ország minden tájáról.

A résztvevők 4 csoportban kezdték meg a csatározásokat. A szarvasi lányok felemás érzelmekkel zárták az első napot, hiszen a nyitómeccsükön 2:0-lás vereséget szenvedtek a kecskeméti Református Gimnáziumtól, azt követően viszont ugyanilyen arányban verték a székesfehérvári Belvárosi I. István Középiskolát. Szombaton újabb két csoportmeccsüket vették sikerrel Csilik Attila tanítványai, akik előbb a pécsi PTE Babits Gimnázium, majd a szombathelyi Waldorf iskola együttesét is szettvesztés nélkül múlták felül. Sajnos a vajdás lányok sorsa úgy alakult, hogy a keresztjátékra a mezőny legerősebb csapatát, a későbbi győztes nyíregyházi Arany János Gimnáziumot kapták. Nem bírtak velük, így az 5-8. helyért folytathatták, ahol ismét a kecskemétiekkel kerültek szembe. Nagyot küzdve sikerült revánsot venniük a csoportmeccsen elszenvedett vereségét, ennek megfelelően a vasárnapi záró találkozójukat a váciakkal vívhatták az ötödik pozícióért. Nagy csatában a Duna-partiak bizonyultak jobbnak, de a szarvasiak így is üde színfoltnak bizonyultak.

Végeredmény: 1. Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, 2. Táncsics Mihály Gimnázium, Kaposvár, 3. Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Budapest VII., 4. Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium, 5. Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium, Vác, 6. Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, Szarvas.

A szarvasi csapat névsora: Fabó Dorina, Konstantinovics Lili, Lestyán Luca, Lestyán Sára, Medvegy Rebeka, Mester Zsófia, Oltyán Dóra, Pekár Edina, Pusztai Enikő, Tóth Fanni, Velky Zsófia, Veszter Dóra. Testnevelő: Csilik Attila.

Ökológiai lábnyomot is mértünk a Föld napján

Tucatnyi góllal avatták az új pályát Szentandráson