in , , ,

Vádemelés lett a Facebookra feltett félmeztelen fotóból

A Gyulai Rendőrkapitányság vádemelést javasol egy fiatalemberrel szemben, aki osztálytársa fényképét töltötte fel egy közösségi oldalra a lány engedélye nélkül.

A Gyulai Rendőrkapitányság 2014. október 2-án személyes adattal visszaélés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy interneten megjelent fotó miatt. A fényképen szereplő lány tett bejelentést a rendőrségen azért, mert egyik osztálytársa a tudta és beleegyezése nélkül osztotta meg egy közösségi oldalon a róla korábban készített felvételt, amelyen félmeztelenül látható. A 17 éves lány néhány hónappal korábban egy baráti társasággal szórakozott Gyula – Városerdőn, a Fekete – Körös folyónál. Fürdés után félig levetkőzött, ekkor a társaság egyik tagja lefényképezte a mobiltelefonjával. A lány kérte őt, hogy törölje ki a készülék memóriájából a róla készült képet. Ismerőse megígérte, hogy azonnal törli, de ez nem történt meg. A fiatal lány azon a közösségi oldalon, amit használ, hónapokkal később, 2014. szeptember 22-én megtalálta a nyáron róla készült fényképet, amelyet egyik osztálytársa tett közzé. Azonnal töröltette a fotót, majd 2014. október 2-án feljelentést tett a rendőrségen.

A Gyulai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya személyes adattal visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, amelynek során a 18 éves K. Sándort a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalember a bűncselekmény elkövetését elismerte. Elmondta, hogy attól a barátjától kapta meg a felvételt, aki készítette. Utólag már nagyon megbánta, hogy felöltötte a közösségi oldalra. Akkor jó viccnek szánta és nem gondolt arra, hogy baj lehet belőle. Azt sem mérte fel, hogy a lánynak mekkora kellemetlenséget okoz ezzel. A Gyulai Rendőrkapitányság az ügyben indított nyomozást befejezte és az eljárás iratait 2015. május 5-én vádemelési javaslattal továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

2015. május 10. 12:14

A Bartók Béla Kamarakórustól tanulhattak a hallgatók

Nem ment a Hunyadinak