in , ,

Első önálló kiállítását Szarvasra hozta a szépítész

Parasztné Csicsey Csilla brácsajátékával kezdődött Fazekasné Huszár Rita szépítész képeiből és kerámiáiból összeállított kiállítás megnyitója a Tessedik Sámuel Múzeumban szombaton. Férje munkahelyének változásakor mintegy hat éve költözött Szarvasról Budapestre, ahol folytatta kozmetikus foglalkozását, mellette volt ideje hobbijának szentelni idejét. Fest vászonra és falra –kozmetikájának és lakásának falát is saját falfestményei díszítik–, ill. kerámiázik.

Első önálló kiállítását Szarvasra hozta, amire sok régi barátja, ismerőse eljött, de az ismeretlen arcokból ítélve sok budapesti tisztelője sem sajnálta az időt és a törődést a 44-esen arra, hogy megjelenjen a szépítész számára fontos eseményen.

– Magunknak kell megtalálni a módját annak, hogy hogyan tehetjük derűssé, hasznossá életünket. Lelkünk és képességeink fejlesztéséért meg kell tudnunk dolgozni. Fazekasné Huszár Rita összekötötte életét munkájával, hobbijával. Megteremtette saját stílusát. Sokoldalú életet él. Megtalálta azt, ami az ő esetében a legjobban működik. Fest vászonra, selyemre, falra, kerámiázik, remek szépítész. Itt és most megtapasztalhatjuk, hogy az alkotás Rita lelkének nagyon kedves üdülőhelye. Hiszen tudjuk, a művészet önkifejezés, önmegvalósítás, ahol a szín és formavilággal lehet egyszerre elmondani, kifejezni érzéseinket, az álmainkat és a valóságot – mondta Romanek Inka, aki 20 éve fest tapintható képeket. A megnyitón verset mondott lánya, Adél is.

Az esemény moderátora a szépítész apósa, id. Fazekas Géza volt, ill. az ünnepélyes hangulatot Kunos András emelte brácsajátékával.

Egy-egy művésznek visszajelzésre van szüksége, mondta méltatásában Romanek Inka. Erre hivatottak a kiállítások. Ez a kiállítás igazolást és újabb lendületet a szépítésznek, hogy folytassa hobbiját, és újabb alkotásait ismét elhozza a Tessedik Sámuel Múzeumba. Jelen tárlata 2015. június 7-ig tekinthető meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az önzés szimfóniája a Romkocsmában

Rendhagyó etika óra „időskori szimulátorral” a Gyakorlóban…