in ,

Rászoruló gyerekeknek segít a Last Vegas cirkusz

Mindenkinek jár a cirkusz élménye – vallja az idén alakult fiatal társulat, a Circus Last Vegas. Az amerikai-magyar társulat a szórakoztatás mellett a jótékonykodást célozta meg azáltal, hogy minden településen több tucat hátrányos helyzetű gyermeket lát vendégül az előadásain.

– Csákány Csaba, a cirkusz társtulajdonosa nagy hangsúlyt fektet rá, hogy minden településen felvegye a kapcsolatot a helyi szociális és gyermekjóléti intézmények és gyermekotthonok vezetőivel, és rajtuk keresztül elérje a célközönséget – magyarázta érkezésük napján Kádár Mónika szóvivő. A kezdeményezés Budapesten indult, ahol 100 hátrányos helyzetű gyermek nézhette végig a látványos showt, legutóbb pedig Csongrádon 30 fiatal fogadta el a meghívásunkat.

A jellegzetes kék-fehér csíkos sátrat csütörtökön állították fel a Tesco parkolójában, egy nappal később pedig már a premier előadás kezdetére várakoztak a többnyire kisgyermekes családok. Szarvason ugyancsak 30 rászoruló került kiválasztásra, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat koordinálásával.

– Nagyon örültünk a megkeresésnek, mivel sok olyan családdal állunk rendszeres kapcsolatban, akik nem engedhetik meg maguknak a hasonló cirkuszi programokat – kommentálta a lehetőséget Tóth Tamásné vezető családgondozó. A résztvevők a halmozottan hátrányos helyzetű, a tanoda program és a gyermekvédelmi intézkedés alatt álló gyermekekből kerültek ki, akik közül a legtöbben még sohasem jártak cirkuszban, így egészen biztos, hogy felejthetetlen élmény lesz számukra.

A cirkusz a klasszikus elemeket látványos show-műsorral és interaktivitással ötvözte. A közönség nemcsak a lelátóról szemlélhette az eseményeket, hanem a legbátrabbak a porondra is felmerészkedhettek.

– Utolsó műsorszámunk a 43 országot bejárt magyar Herkules – vezet be az előadás részleteibe a konferanszié. Itt pl. felhívunk valakit magunk közé, akik kipróbálhatja az erőember eszközét, ezzel együtt a többi produkcióban is részt vehet. Közvetlen közelről láthatja azt is, ahogyan egy 2500 kg-os terepjáró megy át a mellkasán. Ilyet eddig csak a Fővárosi Nagycirkusz tudott prezentálni a nagyérdeműnek.

Emellett Mickey Egér, Donald Kacsa és barátai, bohócok, zsonglőrök, táncosok, BMX világbajnok, Elvis Presley hasonmás és fehér oroszlánok is felvonultak az előadás alatt, ami olykor visszafojtott lélegzettel, olykor pedig kitörő hahotával hálált meg a közönség.

Vélemény, hozzászólás?

Az OB III-as csapat számára máris véget ért

Vajdások voltunk, vajdások vagyunk, veletek vagyunk!