in , ,

Önt is várjuk a Bihari Táj Napjára

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Biharugra Község Önkormányzatával közösen rendezi meg május 23-án, szombaton a III. Bihari Táj Napját. A szakmai túrák, bemutatók mellett kulturális programokkal is várjuk a látogatókat a Bihari Madárvártában.

Az egész napos rendezvény reggel 9.00 órakor kezdődik. A szakmai programok sorában botanikai és madármegfigyelő túrák, valamint nádi énekes madarak gyűrűzése szerepel. A madármegfigyelő túrákat igény szerint több időpontban indítjuk, a résztvevőket az Igazgatóság gépjárműveivel szállítjuk a helyszínre, a Biharugrai-halastavakhoz. A szakvezetéses botanikai túrák 11.00 és 14.00 órakor kezdődnek, az úti cél a fokozottan védett Ugrai-rét, ahol különleges orchideákat és más növényritkaságokat láthatnak.

A Bihari Madárvártában népi játszótér, kézműves foglalkozások, továbbá Nemzeti Parki Termék védjeggyel ellátott, helyi és kézműves termékek vására várja az érdeklődőket. Megnézhetnek egy kiállítást, melyet a „Varázslatos Magyarország” természetfotóiból állítottunk össze. A gyerekeknek pónilovaglásra is lehetőségük nyílik. A nap során összemérhetik tudásukat azok az iskolai csoportok, amelyek jelentkeztek a korábban meghirdetett természetvédelmi vetélkedőnkre.

Kulturális programokból sem lesz hiány, a színpadon egymást váltják majd a fellépők. Egyebek mellett koncertet ad a Hangfogó együttes és Kovács Nóri (Motiva zenekar).

Érdemes ezen a napon körülnézni Biharugra községben is, ahol a Falumúzeum és a Szabó Pál Emlékmúzeum egyaránt tárt kapukkal várja a látogatókat. A piactéren zöldség- és dísznövény palánták, kerámiák vásárlására nyílik lehetőség, valamint házi csigatészta készítését is kipróbálhatják az érdeklődők. A piactér és a Bihari Madárvárta között 9.00 és 17.00 óra között folyamatosan jár majd a Dottó kisvonat, amely ingyenesen szállítja a látogatókat.

Egész nap büfével, 12.00 -14.00 óra között pedig ebéddel (szürkemarhapörkölttel és halászlével) várjuk vendégeinket. Az ebéd ára adagonként 1000 forint.

20150511-BHT

A változatlan változó – Megjelent a Szarvasi Krónika 29. száma

Az előállítástól az üzletek polcáig