in , ,

Megduplázta wellness-részlegét a szarvasi Liget Hotel

Liget Wellness és Konferencia Hotel

Több száz millió forint értékű beruházás eredményeként a Körösök Szívének egyik legnagyobb wellness-központjává fejlődött a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel****. A szálloda az elmúlt egy évben mintegy kétszeresére növelte wellness-részlegét. A Liget Hotel fejlesztéseinek átadásával Szarvason hivatalosan is megindult az idei nyári turisztikai főszezon.

A szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel**** a Körösök Szívének egy paradicsomi szeglete: a térség egyetlen négycsillagos szállodája idén tavaszra megduplázta wellness-részlegét, egészség-orientált kínálatát pedig népszerű egészségügyi szolgáltatásokkal bővítette. A szarvasi hotel több mint száz kilométeres körzetben az egyetlen medical-wellnesst kínáló létesítmény a Dél-Alföldön.

A szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel**** összesen mintegy 380 millió forintos kapacitásbővítő beruházásra nyert el támogatást a Dél-Alföldi Operatív Program-ban. A 70 százalékos – mintegy 210 millió forint értékű – Európai Uniós támogatással megvalósult projekt során duplájára bővült a hotel wellness-részlege, a projekt teljes időtartama alatt harmadával nő az alkalmazottak létszáma, valamint tovább bővül a környezettudatos szálloda termálvíz-felhasználása.

A fejlesztés során ugyanis nem csupán egy új épületszárny készült el a négycsillagos szarvasi hotelben, de a Liget saját gyógyvizes termálkútjára, a 670 méter mélyről feltörő termálvízre építve medical-wellness szolgáltatásokkal bővítette szolgáltatásait. A most átadott új épületszárnyban akadálymentesített, összenyitható szobákat és lakosztályokat is kialakítottak. A beruházás azonban elsősorban a Liget wellness-élmény bővítését szolgálta, így a szálloda nem csupán a szállóvendégek, de az egészségtudatos kikapcsolódást kereső fürdővendégek számára is számos új szolgáltatást biztosít. Az új szárnyban japán típusú fürdő kapott helyet, az új medence mellett elkészült egy nagyméretű sóbarlang is. A már jelenleg is működő kültéri Szauna Ház, valamint az itt zajló Szauna Szeánszok mellett a vendégek immár új masszázsfajták, hidroterápiás kezelések, vagy éppen vízi és szárazföldi tornák közül választhatnak.

A több száz millió forint értékű beruházásnak köszönhetően egy új gyógyvizes medencével bővült a Liget wellness-részlege. Az új, japán típusú fürdő a szálloda nyugalmat árasztó gyönyörű természeti környezetének harmóniáját mélyíti el. A Liget wellness- és fürdőrészlegének kínálatát balneológia és medical-wellness szolgáltatások teszik teljessé. Új szolgáltatás a sóbarlang, amely a prevención túl a felső légúti megbetegedések kezelésére is kiválóan alkalmas.

A most átadott fejlesztéssel a Ligetben bővült a termálvíz-felhasználás is. A szállodában már a projekt megkezdése előtt is termálvízzel biztosították a téli időszakban a szobák fűtését, a négycsillagos hotel azonban egyike azon ritka magyarországi épületeknek, amelyek hűtésüket is a termálvíz egy speciális felhasználási módjával oldották meg. A hotelben felhasznált villamos energia mind nagyobb részét állítják elő a napelemekből származó energiával.

A Liget Hotel wellness-részlegének belső tereit a négycsillagos szálloda már meglévő részlegeinek, helyiségeinek enteriőrjét is kialakító Bálint Ágnes belsőépítész tervezi.

A SZARVASI LIGET WELLNESS ÉS KONFERENCIA HOTELRŐL

A Körösök szívében, Budapesttől mindössze 160 km-re, gyönyörű természeti környezetben, Szarvason, az Erzsébet liget zöldjében található a csend és nyugalom ligete, a négycsillagos Liget Wellness és Konferencia Hotel. A Bálint Ágnes lakberendező által megálmodott igényes, harmonikus belső terek, a Körös-part és a liget háborítatlan természeti környezetében jelenleg a főépületben és a családok, kisebb társaságok számára kialakított különálló apartmanházakban összesen közel 200 férőhely várja a Liget vendégeit Szarvason. A szobákból fantasztikus kilátás nyílik a Körös kanyarulatára, az Erzsébet liget ősi fáira. Az emeleten mozgássérült vendégek fogadására alkalmas szoba is található, az épület, a lift és a folyosók kerekes székkel, babakocsival is kényelmesen használhatók. A hotel széles körű wellness-szolgáltatásokat kínál, 670 méter mélyről feltörő saját Liget gyógyvízzel rendelkezik. A szállodában külső 10×18 méteres feszített víztükrű úszómedence, külső-, belső meleg vizes élménymedence, gyermekpancsoló, napozóterasz, gőzkabin, infra – és finn szauna, kültéri fedett gyógyvizes élménymedence, kültéri szaunaház merülőmedencével, szauna szeánszok, fitnessterem, szolárium, fitokozmetikumokra és esszenciális olajakra alapuló masszázsok, kozmetikai és testkezelések, természetes és ősi gyógymodok, fodrászat, manikűr, pedikűr, teszik teljessé a Liget wellness élményt. A Liget Hotel nagy hangsúlyt helyez a helyi gasztronómiai nevezetességek bemutatására. Az étlapon egy teljes oldalon kínálja a szálloda az olyan helyi specialitásokat, mint a Körös-Maros Nemzeti Park szürkemarháiból készült ételeket, a szarvasi születésű Kossuth-díjas operaénekes, Melis György kedvenc ételét, a Melis tokányt, és további Szarvasra jellemző specialitásokat. Az ország négycsillagos szállodái között a Liget Hotel vállalta fel elsőként a helyi kézműves sörök beemelését az italkínálatba, így a szarvasi négycsillagos szállodában a békésszentandrási Szent András Sörfőzde kézműves söreit is kóstolhatják a vendégek.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

www.ligetszarvas.hu

https://www.facebook.com/LigetHotel

Akik megkapták a behívót, csak az indulásuk volt biztos

Megválasztották Középhalom pünkösdi királyát