in ,

Megválasztották Középhalom pünkösdi királyát

Látványos felvonulással kezdődött a „pünkösdölés” Középhalmi Idősek Klubjában. Az Ótemplomi Szeretetszolgálat által szervezett program az időjárás viszontagságai miatt egy héttel később került megtartásra, így az idősek az esős idő helyett már egyértelműen a nyári napsugaraknak örülhettek. A műsort a Tessedik Táncegyüttes „betonrendegető” bemutatója nyitotta, majd hagyományőrző csikósok foglalták el a terepet, a közönség pedig hol helyéről felpattanva, hol nosztalgiázva fogadta az ostorcsattogástól hangos bemutatót.

Ezt követően Horváth Anikó lelkész elevenítette fel az ünnep keresztény jelentőségét. Felidézve a Szentlélek eljövetelének történetét hangsúlyozta, ma is bárki magához hívhatja a Lelket, és hasonlóan az apostolokhoz bátorságot és erőt nyerhet általa.

A középhalmi kemence körül felállított sátorban közel 120-an gyűltek össze a kistérség és az ótemplomi klubok tagjai közül. Lázár Zsolt esperes kiemelte, hasonlóan a bibliai történethez, amelyben a világ számos pontjáról érkeztek hívek, a rendezvényen is egy nagy közösség gyűlt össze, akik megtapasztalhatták Isten igéjét.

A munkatársak meglepetéssel is készültek: jelképes ajándékot adtak át Lázár Zsolt részére, akit kereken 15 éve iktattak be.

– A nyugdíjkorhatáromig még ugyanennyi belefér. ’98 októberében kerültem ide, és a misszió volt az első hely, ahová kilátogattam. Ezért különösen örömteli, hogy éppen ezen a helyen emlékeztek meg az évfordulóról – köszönte meg megilletődve a figyelmességet.

A közös éneklés után elérkezett a délelőtt játékos része: a pünkösdi királyválasztás. A három talpraesett nevezőnek plüsslovak feltekerésében és tárgyfelismerésben kellett jeleskedniük. Az idei bajnok végül Vígh Sándor lett, aki később újonnan választott párja, Fehérvári Miklósné mellé állhatott.

– Az ő életükből hiányzik leginkább a társaság. A gyerekek többnyire dolgoznak, esetlegesen messze laknak a családtól, épp ezért egy ilyen nagy közösség mindig jó hatással van rájuk. Szívesen jönnek, évezik ezeket a mozgásos és az észjátékokat, ami egy kis változatosságot csempész a hétköznapjaikba – értékelte a látottakat Kiss Gabriella nappali ellátás vezető.

A nap szellemi vetélkedővel és a kalácssütő verseny értékelésével folytatódott, a rendezvény koronája pedig a bográcsos paprikás krumpli volt, amiből mindenkinek jutott bőségesen.

A képen a pünkösdi király és a korábbi királynő, Búzás Mihályné látható.

Vélemény, hozzászólás?

Megduplázta wellness-részlegét a szarvasi Liget Hotel

Lurkó nap 2015-ben is a Gyakorlóban