in , ,

Családi egyesület vagyunk, egy nagycsalád

A környékbeli sport kedvelőinek ismerős lehet a nevem, Kovács László vagyok, kajakos. Békésszentandráson kezdtem el kajakozni, immáron 15 évvel ezelőtt. Ifjúsági Európa bajnok voltam, majd később Egyetemi szinten Olimpiai és Világbajnoki bronzérmes. Ez csupán pár eredmény felsorolva, de úgy tapasztaltam az életben, hogy ezek ismertetése szükséges ahhoz, hogy hitelesnek tartsák az embert.

A hiteles szóról, jó barátom, egyesületünk tagja, egy igazi Ironman jut eszembe, Badar Gergő. Akik a newjság oldalát régebben is látogatták, olvashattak rólunk. Gergő eleinte kajakozott, futott. Szegedre került és triatlonos lett, kőkemény munka árán, de az egyik legjobb az országban. / Itt megemlíteném, hogy a napokban versenyzett Olaszországban a féltávos Ironman Európa Bajnokságon (1,9 km úszás- 90km kerékpár- 21km futás), ahol az előkelő 26. helyen ért célba, Európa elit versenyzői között. A kezdetekkor írtam egy cikket, ami a „Nem tudta, hogy lehetetlen ezért megcsinálta” címmel bírt. Akkor az az írás sok embert meghatott, sok embert többre sarkalt, mi is erőt nyertünk a visszaigazolásokból.

Pár évvel ezelőtt egy váltót alkotva Quadratlon Világkupát és Duatlon versenyt is nyertünk. Úsztunk, futottunk, bicikliztünk, kajakoztunk naphosszakat. Imádtuk, ez volt és jelenleg is ez az életünk. Gergő benevezett a Nagyatádi Extrémmanre (3,8km-180km-42km), hatszáz indulóból 6. lett, eszméletlen eredmény, több mint 9 órán át küzdött. Szinte természetesnek tűnt, hogy mi a barátai váltót alkotva szintén részt vettünk a versenyen. Hatalmas élmény volt, hónapokig beszélgettünk az élményekről, az ott szerzett motivációról, a megpróbáltatásokról.

Arra lettünk figyelmesek, hogy környezetünk, családtagjaink, barátaink egyre aktívabbak lettek. A lelkesedésünk magával ragadta őket is. Eleinte csak elkísértek az edzésekre, versenyekre, majd a szereplőivé akartak válni. Azt hiszem, ezek a hétköznapi csodák, emberek, családok élete változott meg. Hatalmas erő van egy ilyen közösségben. Testvérek, rokonok, szomszédok, barátok elkezdtek együtt sportolni, egymást segítve, egy csapatban. Felemelő érzés volt a tavalyi Ironmanen, mikor a kis egyesületünk három csapatot és indított a versenyen. Nem mellesleg a május végi Balatont megkerülő 24 órás futóversenyen is ott lesznek az aktív mindennap egyesület tagjai, anyukák, apukák, egyetemisták, dolgozó emberek. Nem élsportolókat nevelünk, nem a győzelem a mozgatórugó. Csupán az élményszerzés, a boldog pillanatok megélése a cél.

Hamar eljött az idő, mikor úgy éreztük, közös erőfeszítésünknek, formát és nevet kell adjunk. Leültünk egy asztalhoz és megszületett az Aktív mindennapok családi egyesület. Felismerve, hogy a lelkesedés ragadós, célul tűztük ki a még nagyobb körben történő ragasztását, valamint a gyermekek sportra nevelését. Mindannyian úgy éreztük, ezáltal lehetőséget és feladatot is kaptunk. Lehetőség egy jobb élethez, és feladatot ennek terjesztésében.

Így Badar Gergő barátommal úgy döntöttünk, az idei évben életre hívjuk az első amatőr ironmanó napközit. Többen mondták, hogy talán már kissé késő van egy tábor meghirdetéséhez, mégis úgy hiszem ez sem lehetetlen. A gyerekek elsajátíthatnák sportágaink alapjait, akik haladóbb szinten mozognak, azok belekóstolhatnak egy kicsit az edzések világába is. Nem bajnokokat keresünk, csak lehetőséget kívánunk biztosítani egy egészséges aktív élethez. Mindketten a Szegedi Tudomány Egyetem hallgatói voltunk, Gergő, mint testnevelő-edző végzet. Én, mint egészségfejlesztő és rekreációs szakember fogok végezni. Emellett mindketten rendelkezünk sportoktatói végzettséggel, sportágaink oktatásához szükséges edzői oklevéllel. Fontos tudnivaló, hogy nem csak fiúk jelentkezését várjuk. Bátran jelentkezhetnek lányok is. Csapatunkhoz csatlakozott a párom. Ő társas táncolt évekig, jelenleg személyi edzősködik, alakformáló edzéseket tart és ismerkedik a triatlonnal. Azt már biztosan tudom, hogy Alexa fogja tartani a reggeli zenés gimnasztikát a gyerekeknek. Most jelentkezett a szarvasi óvónőképző főiskolára. Az esetleges problémákban nagy segítség lesz az Ő személye, így már a lányos dolgoknak is van szakértője a mi kis csapatunkban.

Az első tábort július 20-án hétfőn kezdenénk, amennyiben lesz rá igény a rákövetkező héten is folytatjuk. A gyerekek saját kerékpárral közelítenék meg a tábort minden reggel, kísérettel. Ebédelni étterembe járunk. A tábor befizetése az aktív mindennapok egyesület számlaszámára történik. Bármilyen kérdés merül fel, keressenek bizalommal, tudom, hogy találunk megoldást, Gergő már megtanította Nekem is. Nincs olyan, hogy lehetetlen! A feltételek adottak, mi lelkesek vagyunk, Várunk szeretettel!

Bízunk a táborra történő nagyszámú megkeresésben, de a személyi lehetőségeink korlátozottak, így egy bizonyos jelentkezési határ felett, vonalat kell húznunk.

Programjainkban szerepelnek: kerékpáros túrák, játékos futóversenyek, népi játékok, úszás, úszásoktatás, kenutúra, kajakozás, kreatív hobbik, zenés mozgások, tenisz pálya látogatása

Tábor kezdete: 2015. július 20., hétfő 8 órától

Helyszín: Békésszentandrás, sporttelep

Érdeklődni és jelentkezni: Tel: +3620/2514546

Kovács László

20150613-Ironmano

Kicsi csúszda, de a miénk

Zenepavilon: Magyar tánccal vette kezdetét a zenés esték sorozata