in , ,

Elhajóztak

Nem csak a nyári vakáció idejére intettek búcsút a Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium nyolcadikos tanulói június 13-án szombaton délelőtt. Egyik vállukon tarisznya, a másikon társuk bizonytalan, ragaszkodó keze. Igazgatónőiket, osztályfőnökeiket követve indultak életük új fedélzetére. A Cervinus Teátrumban Nyemcsok Mátyásné igazgatónő köszöntötte a 48 végzős diákot, azok szüleit és az ünnepségen megjelent hozzátartozókat, valamint Dr. Štefan Daňo főkonzult, Babák Mihály polgármestert, Gaál Rolandot a Szarvasi Járási Hivatal vezetőjét, Gombár Györgyné és Dernovics László képviselőket.

Emlékezetes, megható és vidám pillanatokat idéztek fel a 8.a osztály végzősei, kiket Frankó Anna osztályfőnök és Kondacsné Mucha Ágnes csoportvezető kormányozott az iskolás évek alatt. A 8.b osztályt pedig Tomasovszkiné Dányi Csilla osztályfőnök és Mravik Mária csoportvezető kísérte a felelésekkel és dolgozatokkal sűrített hétköznapokon.

Zima János és Tóth Zoltán Havasi gyopárból kötött klarinét dallamcsokorral búcsúzott Medvegy Pálné igazgatónőtől, aki szintén átadta lelke virágcsokrait a búcsú pillanataiban.

A búcsúzó nyolcadikosok munkáját a Szlovák Iskoláért, Óvodáért Alapítvány díjakkal jutalmazta. Folytán János díjat kapott Hajduch Dávid, Kondacs Péter díjat vehetett át Laurinyecz Zalán. A Mótyán Tibor díjat Závogyán Zsófia érdemelte ki. Tanulmányi díjban részesültek: Laudai Marcell, Mikus Vivien, Tóth Zoltán, Kasuba Kristóf, Prasz Zóra, Varga Dzsenifer és Zima János. A kuratórium Kulturális díjat ítélt meg Csabai Kinga, Gáspár Noémi, Dragán Vivien, Molnár Kinga, Szilágyi Csenge, Terhes Anna, Tusjak Nándor, Bak Zsolt, Iványi Máté, Medvegy Mara, Pápai Vivien, Uhrin Dóra és Zahorecz Balázs tanulóknak. Sport díjat vehetett át Gyulai Dániel, Styecz Bence, Szebegyinszki Éva, Virág Bence, Bába Dzseszika, Balatoni László, Juhász Áron, Kisuczki Kinga és Tóth Norbert. Babák Mihály polgármester egyéni figyelmességét egy-egy karórát Prasz Zóra és Laurinyecz Zalán vehették át. Dernovics László képviselő Berkó Nikolettet jutalmazta közösségi munkájáért.

Az élet tengerére kihajózni kész tanulók búcsúdalukban arról zengtek, hogy az örök barátság hajóján eveznek tovább. Molnár-Budai Barbara karvezető vezénylésével a tanulók kórusával Iványi Máté és Zahorecz Balázs gitárjátéka, Gál Dolli zongorakísérete színesítette az elválás perceit.

A ballagási ünnepség végén 48 színes léggömb röppent a Főtérről az ég felé, a színes és vidám lufik megfestették az ég kék óceánját, mint ahogy búcsúzó tanulóink szabadon vitorláztak tovább, hogy átszínezzék az élet tengerét.

Kmotricza Margit

Békés megyei értékek is bemutatkoztak a hétvégi kiállításon

STG: A Jobbik cselekvést vár a kormánytól menekültügyben