in , ,

STG: A Jobbik cselekvést vár a kormánytól menekültügyben

Samu Tamás Gergő

Samu Tamás Gergő a bevándorlással kapcsolatos véleményét osztottam meg a sajtó képviselőivel kedden délután. A másik előadó Gajdos Attila lett volna, de ő a megyei közgyűlésben bizottsági ülésén vett részt, így az ő tájékoztatóját a jövő hétre ígérték.

– Botrányosnak tartjuk azt, hogy egymilliárd forintból indított a kormány nemzeti konzultációnak nevezett kampányt, majd ezután még ráadásul egy óriásplakát-kampányt, ahelyett, hogy valójában valamit tenne a probléma megoldására. Mint tudjuk, Európai uniós viszonylatban is Magyarországra rendkívül sok bevándorló vagy menekült érkezett. Meghússzorozódott a számuk. Amennyiben jól tudom, akkor Olaszország után az egész unión belül Magyarországra érkezik a legtöbb illegális határátlépő, akik bevándorlók, hiszen az Európai Unió területére akarnak bevándorolni. Sok esetben gazdasági vagy politikai menekültek.

Erre mindenképpen megoldást kell találni, mert mint mondta, az ő ellátásuk komoly terhet jelent a magyar költségvetésnek, ugyanis egy uniós szabály szerint az ellátásuk annak az országnak a feladata, ahol átlépték a határt.

A baloldal plakátszaggató akcióját értelmetlennek és primitívnek tartja. Ebben a helyzetben az egyetlen értelmes, józanul gondolkodó álláspontot a Jobbik képviseli, mondta.

– Állítsák vissza a határőrséget, szigorítsák meg az őrizetet a schengeni határokon. Azt szeretnénk, ha a menekült táborokat zárttá tennék, tehát ne az legyen, hogy ha oda valaki bekerül, akkor onnan szabadon, nyugodtan továbbálljon, amíg az eljárás le nem folytatódott.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy ez nem csak Magyarországon, hanem uniós szinten téma manapság. A kormánytól cselekvést vár, nem csak szavakat, mint ahogy Franciaországban történt az, ahol határzárat vezettek be.

Vélemény, hozzászólás?

Elhajóztak

Te döntesz: iszol vagy vezetsz!