in ,

Csabacsűdi testületi: kis döntések, nagy lehetőségek

Hat kisebb volumenű kérdésben döntött Csabacsűd képviselő-testülete. Június 25-i ülésén elsők között fogadta el a helyi Szlovák Önkormányzat kérését, mely szerint a település címere megjelenhet molinón.

Hosszas eszmecserét követően határoztak a közelmúltban vásárolt 2 db 8×12 m-es sátrak bérbeadási feltételeiről. Több képviselői javaslat elhangzása után végül sátranként a 60 ezer Ft+ÁFA egységes tarifában állapodtak meg, mely tartalmazza a szerelési és bontási költéseket is. Ehhez járul a szállítás 120 Ft/km díja.

A Művelődési Ház berendezéseinek fejlesztései közül az idei évben a függöny motoros összehúzását szeretnék megvalósítani. E célra korábban már 200 ezer Ft-ot különítettek el. Mint ismeretessé vált, módosultak a pályázati feltételek. Ez egyrészt korábban történő, pontosított elszámolást jelent, másrészt konkretizálja, hogy az EMMI a felajánlott önerőnek maximálisan kilencszeresét bocsájtja rendelkezésre. Mindehhez hozzátartozik, hogy az önerőt minden esetben fel kell használni. Az árajánlatok bekérését követően kiderült, a beruházás várható összege bruttó 403 ezer Ft. Takarékossági szempontok alapján az önkormányzat végül határozott, az önerő nagyságát 100 ezerre módosítja, megvárva a pályázat elbírálását.

A település idén is kisebb delegációval utazik a csatai testvértelepülés falunapjára. A július 25-i program költségeire 80 Ft elkülönítéséről döntöttek, melyhez a Szlovák Önkormányzat ugyanekkora összeggel járul hozzá.

Döntött továbbá a testület a Csabacsűdi Szolgáltató Nonprofit Kft. létesítő okiratának módosításáról. Ennek lényege, hogyha valamely tulajdonos értékesítésre kívánja felajánlani a tulajdonrészét, elővásárlás illeti meg a társtulajdonosakat. Ha erről az érintett felek 15 napig nem nyilatkoznak, nyílttá válik az értékesítés.

A bejelentések között elsőként a képviselők a Tiszta Környezetünkért Alapítvány 200 ezer Ft-os támogatásának felhasználásáról határoztak. Az összegből a Polgármesteri Hivatal mögötti terület kavicságyának díszburkolatra történő cseréje valósulna meg, melynek becsült költsége 480 ezer Ft. A testületi döntés kimondta, hogy a rendelkezésre álló keretösszegig megvásárolják az alapanyagot, a későbbi megtakarításokból pedig remélhetőleg kiegészítik.

Végül egyhangúan szavazott a testület a Moroko Farm Kft.-nél raktározott, közel száz mázsa kukorica értékesítéséről.

Egy jó hírrel zárta az ülést Molnár József polgármester. Az önkormányzat ugyanis nyertesként került ki a KEOP-1.1.1/C pályázaton, amely a hulladékgazdálkodás fejlesztésére irányul.

A kép egy korábbi testületi ülésen készült.

Vélemény, hozzászólás?

Kerítéskérdés

Mese az igazi kincs megtalálásáról a tánc varázslatával