in , ,

Csabacsűdi hagyományőrzők a Zenepavilonban

A Csabacsűdi Hagyományőrző Népdalkör

Az angolos időjárás ellenére sokan voltak kíváncsiak a Csabacsűdi Hagyományőrző Népdalkör előadására a Zenepavilonnál. Tavaly három alkalommal léptek fel a csabacsűdi hagyományőrzők a Kossuth téri pavilonban, és az idén is így lesz ez. Július 16-án, csütörtökön, a Csabacsűdi Hagyományőrző Citerazenekar, majd augusztus 3-án, hétfőn, ismét a népdalkör áll az ismerős deszkákra.

Egy felkérésnek tesznek eleget, mondta Major József, a kar vezetője, és mint olyat, komolyan is veszik a szomszédok. Az ország minden területéről kapnak meghívásokat, és ők igyekeznek teljesíteni is azokat, legyen az országhatáron belül, vagy azon kívül.

A 22 tagú vegyeskarból most húszan jöttek el, mondta Major József, a kar vezetője.

– Az életkor is vegyes, a 14 évestől a majd 80 évesig szintén vegyes. Vannak fiatalok és idősebbek is. Nagyon jó a próbák látogatottsága. Komolyan készülünk minden egyes fellépésre. Minden meghívásnak – amennyiben lehet – eleget teszünk, Ha egyszer kimondtuk, hogy megyünk, akkor ott leszünk – mondta a karvezető.

Így megy ez húsz éve, mióta Major Józsefné, Erzsike a vegyeskart megalapította. Erzsike szakmailag állította össze a műsort, amire nagyon kényes volt. Mióta ő öt éve eltávozott, férje vezeti az énekkart.

Vélemény, hozzászólás?

Hétvégi balesetek Szarvason

Lola Blau Bartha Borókával