in , , ,

Cseke Péter és Szerednyey Béla a páratlan páros, avagy vígjáték mesterfokon

Cseke Péter és Szerednyey Béla

Pénteken este a Szarvasi Vízi Színházban, a Kecskeméti Katona József Színház mutatta be Ray Cooney: „Páratlan páros 2.” című bohózatát Cseke Péter rendezésében.

Az előző évi „Páratlan páros” után nehezen hihető volt, hogy túl lehet szárnyalni az előadást. Nos, bátran állíthatom igen sőt…

John Smith – Cseke Péter – nem átlagos ember, két feleség között egymástól nem is messzire éli jól szervezett életét. Az előző rész óta eltelt 16 év és annyi változás van életében, hogy született egyik házasságából egy lánya Vicky – Dobó Enikő e.h., a másik házasságából egy fia Gevin – Orth Péter. A két fiatal a világhálón találkozik, és miután kiderül, hogy mindkettőjük apukája John Smith, és taxisofőr, ráadásul éppen 49 éves, mindenképpen találkozniuk kell. Ezzel John számára ismét elkezdődik a hazugságok sorozata, mert mindenáron meg kell akadályoznia a gyerekek találkozását. Zsonglőrként próbálja megoldani a megoldhatatlant. Segítőtársa a káoszban ki is lenne más, mint albérlője és barátja Stanley Garner – Szerednyey Béla, aki saját feje után próbálja védeni, segíteni barátját és úrrá lenni az éppen aktuális helyzeten. A két feleség Barbara – Magyar Éva, és Mary – Danyi Judit számára is felpörögnek az események. Ha mindez nem lenne elég, megjelenik Stanley apukája – Kiss Jenő, aki még jobban belekavar az eseményekbe. A darab vége azonban tartogat meglepetéseket.

Az este fergeteges volt! A nézők nevetésétől volt hangos a kétórás előadás. Cseke Péter és Szerednyey Béla – ahogy a címben is írtam mesterfokon játszottak, a páratlan páros nem (csak) a darab címe, hanem Cseke Péter és Szerednyey Béla játéka is, akik páratlan párost alkottak. Ami nekem nagyon tetszett, az az, hogy saját maguk is élvezték a játék örömét. Szájuk sarkában sokszor ott volt a kibukkanó nevetés egy-egy poén elhangzása után és csak azért nem nevettek, mert a színpadon játszottak. Ezen az estén talán Szerednyey Béla volt egy-két fokkal túlfűtöttebb és lazán adta a poénokat játszótársainak. De a többiek játéka is nagyon kellett ahhoz, hogy kerek legyen az előadás és minden szereplő mindent meg is tett ennek érdekében, bár nagyon jók voltak, csak asszisztálhattak Cseke Péter és főleg Szerednyey Béla játékához.

A díszlet nem változott, amit Szlávik István tervezet. Jelmeztervező Tihanyi Ildikó, a rendező asszisztense Frigyesi Tünde volt. Rendezte Cseke Péter.

A fotókat készítette: Babák Bence

Vélemény, hozzászólás?

Nyaralás: Luxus vagy a megérdemelt jutalom?

Nyárson sült malac vitte az aranyat a csabacsűdi falunapon