in , , , ,

Vastapssal nyitott a CervinusFest

A Guca Partyzans Brass Band

Pénteken este elkezdődött a CERVINUS Fesztivál tíznapos programja. A megnyitóra megtelt a Vízi Színház nézőtere. A színpadon Babák Mihály, Szarvas Város Polgármestere és Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója köszöntötte a nézőket.

Az igazgató úr ismertette a tíz napos programot. Közben Polgármester úr kérte a színpadra Szenes Jánost, aki a Cervinus Fesztivál kitalálója, ötletgazdája volt anno. Valamint kérte a színpadra Dósa Zsuzsa művészeti igazgatót, Varga Viktor rendezőt, akik összeállították a tíznapos programot és a háttérben dolgozókat, akik nélkül nincsen színház. Külön köszöntötték Csasztvan Bélát, aki színpadmester és feladata nagyon összetett, Szigeti Nettyt, aki Gombár Hajni távozása után vette át a marketing munkát.

A Csodaszarvas kapcsán elhangzott, hogy nem minden évben engedheti meg magának a város, hogy saját nagyprodukciót hozzon létre, ez pénz kérdése. De a Szarvason működő cégek támogatják a színházat, ezt köszönik és hálásak a cégeknek.

Csasztvan András elmondta, hogy tárgyalások folynak Ókovács Szilveszterrel az Erkel Színház igazgatójával, hogy a Csodaszarvast az Erkel Színházban bemutassák. Azt is elmondta, hogy „lekicsinyítik” vagyis átlagméretű színházak számára is elérhetővé teszik az előadást, mert igény van rá.

A zenekar közben elfoglalta helyét, – kezdődjön az este zárta mondandóját Csasztvan András!

A nézőtér két oldalsó lépcsőjén 3-3 fúvós, középen a két dobos indult lefelé, és elkezdődött a fergeteges este a Guca Partyzans zenekarral, akiket a közönség nem akart leengedni a színpadról és felállva, vastapssal köszönték meg a jó hangulatú profi zenét. Azért tetszett nagyon ez a balkán zenét játszó együttes, mert mint jazz zenét játszókra jellemző, életigenlést sugárzó, vidám, örömzenét játszó együttest láttunk, hallhattunk. A zene lüktetése, a zenészek örömteli játéka átragadt mindenkire, annyira, hogy az este végén két pár táncra is perdült az együttes hívására a színpadon.

Jól indult a Cervinus Fesztivál!

Váltsanak jegyet minél többen, jöjjenek ki, teljen meg a nézőtér, ahogyan Babák Mihály polgármester úr fogalmazott: mert ez a színház a miénk, szarvasiaké!

A fesztivál hátralevő programjai:

Július 19. vasárnap: A szív hídjai Udvaros Dorottyával és László Zsolttal,

Július 21. kedd: Buckinghamshire County Youth Orchestra szimfónikus zenekar koncertje,

Július 22. szerda: Táncvarázs Vári Bertalan Harangozó-díjas táncművésszel és csapatával,

Július 23. csütörtök: Michel Tremblay: Sógornők című felolvasóest Zsurzs Katival, Dósa Zsuzsával, Tatár Biankával, Brachna Irénnel, Bardon Ivettel, Csasztvan Zsuzskával, Varaga Anikóval, Puzsa Patriciával, Busa Rékával és Sziklai Krisztinával. Varga Viktor rendezésében.

Július 24-25. péntek és szombat: Csodaszarvas Dósa Zsuzsával, Nádházy Péterrel, Benkő Gézával, Maróti Attilával, Boronyák Gergővel, Polák Ferenccel, Tatár Biankával, Bardon Ivettel, a Tessedik- és a Duna Művészegyüttes táncosaival.

Vélemény, hozzászólás?

Homonnai Luca: Valószínűleg az volt a siker kulcsa, hogy elhittük, meg tudjuk csinálni

Keretjáték térben és időben : Nagy-Magyarország közepétől a keleti gyepükig a trefortosok