Connect with us

Sport

Már várják a nevezőket a kenumaratonra

A kép a 2014-es kenumaratonon készült.

Újra a megszokott időpontban, augusztus első hétvégéjén kerül megrendezésre a szarvasiak és vidékiek számára is közkedvelt kenumararton. A vállalkozó kedvű amatőr és profi csapatok augusztus 1-jén 10 órától már 18. alkalommal vághatnak neki a 21 km-es távnak, melynek a leginkább embert próbáló része az 1,1 km hosszú szárazföldi túra.

– 18 évvel ezelőtt, amikor Dernovics Lászlóval elindítottuk az akkoriban hat programból álló rendezvénysort, augusztus első hétvégéjére gondoltuk. A későbbi időpontváltozást a szarvasi halasnapok gerjesztették, hiszen a hal és a víz logikusan összefügg, ezért egy igen látványos eleme volt a fesztiválnak. Mivel azonban már tavaly sem tartották meg a programot, és úgy tűnik, idén is elmarad, visszatesszük az eredeti időpontra, és önálló rendezvényként hirdetjük meg – magyarázta az utóbbi évek módosításait Csasztvan András.

Az eredeti elképzelések között a Békésszentandrás-Szarvas útvonal és a holtág népszerűsítése szerepelt. Időközben a duzzasztó átépítése magával vonta a versenyszakaszok módosítását, a tavalyi évtől azonban visszatért a régi kerékvágásba.

A mezőny a Kajak-Kenu Clubtól indul a szivornyák irányába, az élő Körösre átevezve. A szentandrási duzzasztónál fordulnak, ahonnan – a biztonsági távolságot megtartva – a Körös-gáton át térnek vissza a Holt-Körösre. A cél ugyancsak a klubnál lesz kijelölve.

Nevezni három kategóriában, családi, amatőr és profi csapatoknak lehet. Amatőr kategóriában már 2 személy is kenuba szállhat, a többi esetben 3-4 fő indulása szükséges. Amennyiben egy kategóriában 3-nál kevesebb hajó indul, a versenyszámot más kategóriában indítják.

– Kérdésként vetődött fel, hogy megkötjük-e, milyen módon lehet átvinni a túrakenukat az élő Körös gátján. A vidéki indulók közül többen ugyanis jelezték, hogy hátrányt szenvednek azokhoz a helyi indulókhoz képest, akiknek a barátai segítik az átemelést. A felvetés jogos, de szervezőként úgy gondolom, hogy a versenyt egyfajta családi piknikként kell felfogni, ahol a legfontosabb, hogy érezzük magunkat. Nem az a lényeg, ki nyeri meg a kategóriáját, hanem hogy évről évre együtt lehetünk Szarvason – vázolta a program célkitűzéseit.

Csasztvan András bízik abban, hogy a kiszámíthatóság következtében a vidéki résztvevők visszatérnek a kenumaratonra, és a program elnyerheti régi rangját.

Bővebb információért írjanak a kenumaratonszarvas@gmail.com vagy a www.cervinushaz.hu e-mail címre vagy tárcsázzák a 06-66/311-464-es telefonszámot.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán) Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán)

Dankó Béla újabb öt évre az MLSZ elnökségének tagja

Sport

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect