in , ,

Gyakorlósok a Hungaroringen

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatára a legalább 11 éves,  de 18. életévét be nem töltött   iskolai csoportok jelentkezhettek, és vehettek részt a 30. Forma-1 Magyar Nagydíj, 2. szabadedzésén.

A pályázatot megnyerve, a Gál Ferenc Főiskola Gyakorló Általános Iskola 5 osztályosai ezen az egynapos kiránduláson vehettek részt 2015. július 24-én.

Ez a kirándulás minimális összegbe került egy-egy gyermeknek, a belépő mellett ebédet és úti csomagot is biztosított számukra az Alapítvány.

Erzsébet-tribün várta az ország különböző településeiből érkező fiatalokat.Mi közelről a 2. és 3. sorból szurkolhattunk a száguldó cirkusz általunk eddig csak a televíziók képernyőin csodált világsztárjainak. Május óta készültek a gyerekek: figyelték a híreket, olvastak róla, angol mondatokat tanultak. Ott a helyszínen érezték meg, hogy milyen hangulata van egy ilyen versenynek.A nagy meleg sem befolyásolta ezt az érzést – az aszfalt 59 °C–os volt.A második szabadedzésen is Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája futotta a leggyorsabb kört.Az első és második szabadedzésben is volt néhány perces piros zászlós megszakítás, izgatottan figyeltük a pilótákat, de szerencsére sértetlenül hagyták el autóikat. A közönség tapssal fejezte ki örömét.

A gyerekek egy felejthetetlen nap emlékével távozhattak a Hungaroringről.

Köszönjük a Pedagógiai Kar és a Gyakorló Általános Iskola támogatását a pályázat megvalósításában.

Litauszkiné Erki Katalin tanár

Ragány Misa, a csodálatos hangú jogász, marketinges, újságíró, énekes és színész

Családi nap: Megbecsülés a dolgozók irányába