in , , ,

Ragány Misa, a csodálatos hangú jogász, marketinges, újságíró, énekes és színész

Ragány Misa

Csütörtökön este Petneházi Andrea polgármesteri tanácsadó köszöntötte a nagyszámú nézőközönséget, Ragány Misa, „Zene, az vagyok én…” című estjén, majd bemutatta az este főszereplőjét is. Dr. Ragány Misáról tudni kell, hogy jelenleg a Békéscsabai Jókai Színház marketing- és sajtóreferense, mellette színészként is fellép a színházban. Többek között az elmúlt év végén, ez év elején a Holle anyóban Jakub szerepét játszotta Békéscsabán. Misa jogászként végzett, a jogi egyetem (mellett) után elvégezte a Pesti Magyar Színiakadémiát, vagyis színészi végzettsége is van (12 éves kora óta játszik színpadon). Jelenleg is tagja a Kisvárdai Várszínháznak. A Színiakadémia után a Komlósi Oktatási Stúdió újságíró, szerkesztő, riporter szakán is diplomát szerzett. Szóval igazi Jolly Joker.

De a csütörtök este, Ragány Misa musical énekesé volt!

Aki ott volt, az tudja, hogy nem túlzok, amikor azt írom: fantasztikus, tiszta, erős hang, nagyon jó előadói képesség jellemzi előadását. Minden porcikája a zenéé, még a szeméből is árad a muzsika szeretete. A Nevem Bergerrel kezdett a Hairből, hátborzongatóan jó volt, pedig nem könnyű énekelni. A Hairben 2010-ben Claude Bukowskit alakította. Következett a Fáraó dala Webber: József és a színes szélesvásznú álomkabátból, majd az Egy bohém rapszódiájából a Védj meg.

Nagy Róbert a Padlásból a Fényév távolságot énekelte szívet melengetően. Újra Misa volt a színpadon, a Fame-ből három részlet következett – köztük a Művész is. Egy duett a szintén csodálatos hangú Zsombok Rékával a Rómeó és Júliából: Szívből szeretni… Andalítóan szép volt a duett.

A címadó dal – ami igazi hitvallás a Mozart című musicalből. Lévay Szilveszter zenéje, Michael Kunze szövege, Müller Péter Sziámi fordításában: Zene, az vagyok én…

„Szól egy égi hang, mely csak bennem zenél!
Dúr vagyok és moll vagyok,

a zengzetek, a hangzatok s a csend.
Dallamok és szólamok,

fortissimók és sóhajok, meg ritmusképlet!
Kavarog és felragyog a fejemben a hang,
nem hazudok: nem is tudok, ez nekem a rang!
Zene, az vagyok én!
Mert tévedés zene nélkül az élet!”

Megszólalt az Eljött a perc, a Jekyll és Hyde egyik legszebb dala. Mikós Tibor Szárcsinálók című musicaljéből, az Amíg élek, kérdeznem kell hangzott fel. Itt említette Ragány Misa a szövegíró, Miklós Tibor fontosságát a magyar musical életében és láthatóan számára is. Elhozta Miklós Tibor könyvét Musical! címmel, ami ma már tananyag a színészhallgatóknak. Büszkén olvasta fel a szerző ajánlását a könyv elejéről, amit számára írt Miklós Tibor.
Herkulesből a Távol a cél a következő szép dal, majd ismét Nagy Róbert lépett színpadra. Monte Cristó grófjából énekelte: a Rómát, a közönség nagy örömére.
Következett a Vámpírok báljából Alfréd dala, ami szintén fontos szerepet játszik Ragány Misa életében, – kacérkodik ezzel a szereppel. Nem maradhatott ki az István, a király sem, az Oly távol vagy tőlem, Zsombok Rékával együtt szólalt meg. Dés Lászó Valahol Európában című musicaljéből szólt a következő vallomás a Zenéről, majd a Made in Hungáriából két fergeteges rock and roll, – amit már folyamatos taps kísért. A finálé a Rómeó és Júlia Lehetsz király című dala mindhármuk előadásában, szintén a közönség tapsával kísérve.

Ragány Misa az estjén impulzív, lüktető, vagány, aki nem csak fantasztikusan énekel, táncol, hanem humora is van. A nézők szeretettel fogadták és hosszú tapssal, ovációval köszönték meg az előadást mindhármuknak – jogosan megérdemelten!

A fotókat készítette: Babák Bence

Vélemény, hozzászólás?

Bagi László képeiben benne van a „monyó”

Gyakorlósok a Hungaroringen