in , ,

Szarvasi érmek is csillogtak a Magyar Bajnokságon

Grivalszki Tamás és Kós Benedek

Kiemelkedően szerepeltek a Kajak-Kenu Club versenyzői a július 24-26-a között rendezett sukurói utánpótlás Magyar Bajnokságon. Összesen kilenc éremmel tértek haza, melyek közül három esetben a dobogó legmagasabb fokára léphettek fel a szarvasi kajakosok.

– Számunkra ez volt év legnagyobb versenye, nagy tétje volt. Túl azon, hogy magyar bajnoki címeket lehet szeretni, be lehet kerülni a magyar válogatott kerettagság sorai közé. Egy évvel ezelőtt négy válogatott kerettagunk volt, szerettük volna megcélozni ezt az álomhatárt idén is – világít rá az előzetes tervekre Nyerges Attila edző.

A csapat tagjai kivétel nélkül megfeleltek a várakozásoknak, és a legjobb hat között végeztek. A legeredményesebb versenyző Grivalszki Tamás lett, aki egyénileg 2000-200 méteren első, 1000 méteren második lett, míg párosban 4000 méter ugyancsak aranyat, 1000 méteren pedig ezüstérmet szerzett.

– Egyetlen szám volt számomra meglepetés, az a bizonyos 2000-200 méteres összetett futam, amit külön versenyszámokban bonyolítanak le. Később a helyezési számok alapján összesítik a végeredményt, ami a kettes lett, név szerint Grivalszi Tamás. Tehát nyert 200 valamint 2000 méteren is, ami nagyon szép teljesítmény – dicséri a fiatal sportoló munkáját.

Azt is elismerte, eredmények mögött „brutális” edzések rejlenek, szinte 100%-os részvétellel. A versenyen pedig az ellenfeleken túl le kell győzni a fesztültséget és az elvárások miatt rájuk nehezedő drukkot is, mert csak akkor teljesülhetnek a legszebb remények.

A kerettagság előfeltétele minimum a 2. hely, ami az 1999-2000-es születésűeknél egyben az Olimpiai Reménységek Versenyére (ORV) is kvalifikációt jelent. Ez már négy versenyzőnek, Konstantinovics Máténak, Grivalszki Tamásnak, Szlovák Balázsnak és Opauszky Márknak biztosan sikerült, Kós Benedek pedig eséllyel pályázhat rá.

Konstantinovics Máté és Grivalszki Tamás azóta ismét bebizonyította, hogy helyük van a legjobbak között. A múlt hévégén rendezett Ifjúsági Magyar Bajnokságon korosztályukban egyedüliként döntőbe jutottak, ahol az utolsó 5 méteren merevedtek el, és kiborultak. A fiúk nagy meglepetésre egyébként a dobogós 2. helyen végeztek volna.

Az utánpótlást egy kis pihenő után újabb megmérettetések várják. Azok, akik nem jutottak keretbe, készülnek a keretfeltöltőre, egy héttel korábban pedig többeknek az ORV-n kell helyt állniuk.

Eredmények:

Konstantinovics Máté: K1 (500 m) – 1. helyezett, K1 (1000 m) – 2. helyezett

Grivlaszki Tamás: K1 (2000-200 m) – 1. helyezett, K1 (1000m) – 2. helyezett, K2 (4000 m) – 1. helyezett, K2 (1000 m) – 2. helyezett

Kós Benedek: K2 (4000 m) – 1. helyezett, K2 (1000 m) – 2. helyezett, K1 (500 m) – 3. helyezett

Szlovák Balázs-Opauszky Márk: K2 (1000 m) – 2. helyezett

Opauszky Márk-Nyerges Áron-Pekár Tibor-Szlovák Balázs: K4 (4000 m) – 1. Helyezett

Vélemény, hozzászólás?

Hátramenetben is figyelmesen

Csatai táborozók a csabacsűdi Trefortból