in , , ,

Pécsi Ildikó Szarvason

Pécsi Ildikó

Babák Mihály Szarvas Város polgármestere köszöntötte a nézőket csütörtökön este a Vízi Színház színpadáról, és üdvözölte Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt, rendezőt.

Pécsi Ildikó „Az élet szép, tenéked magyarázzam?” című estjének zenei kísérője Szűcs István volt, aki a Kormolán Együttes billentyűse (augusztus 19-én a Vízi Színház színpadán lépnek majd fel). Bár a címadó Heltay darabból nem hangzott el részlet, az este bővelkedett vidám, kellemes prózák, veresek, dalok sokaságában.

A művésznőnek Babák Mihály már az elején ajándékokat adott át, amelyeket szarvasi gyermekek készítettek – egy nagyon szép papírvirágot és különleges édességet küldtek a népszerű színművésznőnek. Aki estjét a Dal rólam című vallomással kezdte, aminek szövegét maga írta – zene: Gyarmati István. A magyar nyelv szeretetéről, fontosságáról szólt a Honfoglalás dallama és Ábrányi Emil Magyar nyelv című verse.

József Attila Altatója Pécsi Ildikósan (anyuka módra) hangzott el. Palotai Boristól két novella a Különbség, – két testvérről, az Extra méretű manöken pedig a címéből adódóan egy manökenről szólt, aki átélt már szebb napokat is. Gábor Antal novelláját Viktorról írta, akinek színésznő a felesége. Kovács Kati dala a Régi ház körül teljesen más értelmezésben hangzott el – bevallom megkönnyeztem –, nagyon szép volt.

Kozma József Hulló levelek sanzonja, és a Cherbourgi esernyők híres dallama is megszólalt a művésznő tolmácsolásában. Jó volt Melina Mercouri – Pécsi Ildikó Vasárnap soha című kacér dala. Elhangzott egy dél-amerikai mese a szerelemről – a nézőtéren ülő kisebb gyermekek miatt, erősen cenzúrázta az elhangzott mesét Pécsi Ildikó.

Gyarmati István zenéjére, szintén saját szövegével énekelte a Koncert vége című szerzeményt. Az Azok a szép napok című dal folyamatos taps kíséretében szólalt meg. Végül Ady Endre Őrizem a szemed című versével zárta az estét Pécsi Ildikó.

Az egész este közvetlen, kedves, barátságos volt, mintha jó ismerősként jött volna az előadó a Vízi Színházba. Prózái, dalai elbűvölték a szarvasi közönséget. Polgármester Úr egy csokor virággal köszönte meg, hogy eljött hozzánk. A közönség pedig felállva tapsolta meg Pécsi Ildikót.

A fotókat készítette: Babák Botond

Vélemény, hozzászólás?

Kezdődnek a rákötések Csabacsűdön

Négyoldalú megállapodás a Körös körül