in , ,

Szarvasi lány fejére került a korona

Kunos Nóra (középen)

Augusztus elsején rendezték meg a Tisza-tó Szépe szépségversenyt, ahol ezúttal szarvasi babérok születtek. A mindössze 20 éves szépség, Kunos Nóra fejére került a korona, aki már nem először érdemelte ki a legszebb hölgynek járó jutalmakat. Tavaly Békés megye szépének választották a Miss Alpok Adria Szépségversenyen, és a gyopárosfürdői kenyérünnepen is besöpörte a győzelmet. A királynői címmel együtt a fiatal lány egy másik, régóta dédelgetett álma is teljesült: fődíjként elutazhat a távoli Görögországba.

– A szépségversenyek világába, a TV képernyőjén keresztül már szinte mindenki belepillantott. Mennyire volt ez hagyományosnak mondható verseny, milyen fordulókban, kik ellen kellett bizonyítanod?

– Már nagy múltja van ennek a versenynek, idén 26. alkalommal rendezték meg. Először egy előválogatóra kellett elutazni Kiskörére, ahol sokan versengtek a döntőbe kerülésért. Végül 12 lány lehetett ott a legjobbak között, köztük én is. Ott utcai, alkalmi viseletben és fürdőruhában kellett bizonyítni. A zsűri ezek alapján mérlegelt, és hirdette ki a helyezéseket.

– Egy-egy ilyen versenyen komoly szempontok vannak, mind a külső adottságokat, mind a kisugárzást illetően. Mennyire látsz bele a zsűri munkájába? Miben mérik a szépséget?

– Szerintem a kisugárzás dönt el mindent. Lehet, hogy valaki nem a legvékonyabb, de ha tudja közvetíteni, hogy tele van önbizalommal és életerővel, a zsűrire is mély benyomást tud tenni. Ennek ellenére fontos a nőies alkat, ha nem is a 90-60-90, de a homokóraforma sosem megy ki a divatból.

– Vannak praktikáid, taktikáid, amit rutinos versenyzőként már be tudsz vetni?

– Már az előkészületek nagyon fontosak. Diétázom, sokat mozgok, hogy a testem úgy nézzen ki, ahogy egy versenyen illik. Az arcomra is ügyelek, ápolom és felkészítem egy-egy ilyen megmérettetésre. A kifutón pedig már csak az a fontos, hogy elcsábítsam a kisugárzásommal és a mosolyommal a zsűrit.

– A verseny után úgy nyilatkoztál, hogy nagyon meglepődtél. Miért, hiszen már korábban is számos visszajelzést kaptál, hogy ott a helyed a legjobbak között.

– Az eredményhirdetés úgy történt, hogy fordítva mondták be a helyezéseket: a harmadikat, a másodikat, végül pedig az elsőt. Bár korábban már eljátszottam a gondolattal, hogy talán én is nyerhetek, de nem hittem el, hogy harmadjára is megnyerhetem a címet. Mielőtt elhangzott volna a győztes neve, úgy éreztem, hogy én csak egy különdíjjal térek haza, de szerencsére nem így történt.

Ha jól tudom, édesanyád nevezett be az első versenyedre. Milyen a szépségversenyek világa, mi az, amit nagyon, ill. amit nagyon nem szeretsz benne?

– Közel négy éve kezdtem el versenyekre járni, úgy érzem, az eltelt időben sokat fejlődtem. Akkor még alig tudtam valamit a mozgásformákról, nem volt színpadi rutinom, ma pedig már kevés újat tudnak nekem mutatni. Negatívumként azt érzékelem, hogy az általános megítélése eléggé sztereotipikus, sok előítélettel rendelkeznek az emberek, ami szerintem nem helyes.

– Azért sokakban felmerül a kérdés, hogy miért van szüksége egy fiatal lánynak arra, hogy versenyeken kapjon visszaigazolást a külsejéről. Gondolom, úton-útfélen megdicsérnek.

– Egyfajta hobbi lett a versenyzés számomra. Hosszútávon nem gondolkodom, nem tekintek hivatásként rá, de úgy vélem, amíg fiatal vagyok és van rá lehetőségem, addig csinálnom. Élvezem a versenyeket, nem is beszélve az ajándékokról, hiszen az is nagy motiváció, hogy most pl. ingyen elmehetek Görögországba, amiről hosszú évek óta álmodok.

– A szépségipar nem egy életpályamodell, ahogy mondtad. Azért dédelgetsz álmokat ezzel kapcsolatban, szeretnél pl. Lipcsei Betta nyomdokába lépni?

– Igen. Ő, mint köztudott, a Miss Universe Hungary cím birtokosa, ami óriási eredmény. Bevallom, én is gondolkoztam már azon, hogy országos versenyen mérettessem meg magam. Valószínűleg jövőre jön el az a pillanat, amikor kipróbálom, mire vagyok képes a legnagyobb kifutókon.

Vélemény, hozzászólás?

Szarvasiak az 50. világbajnokságon

Kezdődnek a rákötések Csabacsűdön