Connect with us

Turizmus

Technikai döntetlen a titkos szobában

Tatai László és Kozák Orsolya

Csütörtökön este újabb turisztikai attrakcióval bővült Szarvas. Hegedűs Évi ötletére a Szárazmalom molnárházában egy titkos szobát alakítottak ki a Tessedik Sámuel Múzeum munkatársai.

A 2-6 fős csapatok számára létrehozott szabadulós csapatjáték bemutatójára, megnyitójára tegnap este került sor, amire az ötletgazda a szarvasi média berkeiből hívott meg egy-egy képviselőt. A bevetésre Fodor Mariann (Rádió Szarvas), Kozák Orsolya (Körös TV), Mótyán Gabriella (Szarvasi Informatikai Kft.), Tatai László (Szarvas és Vidéke önkormányzati hetilap), valamint jelen sorok írója indult egy-egy szemkötővel. Sajnos a Szarvasi 7-et Szenes János nem tudta képviselni, mert épp adásba kellett mennie. Helyette viszont beszállt a csapatba Murphy.

A kerettörténet gerincét az utolsó szarvasi molnár, Tomka Sándor életére, munkásságára fűzték fel az ötletgazdák. A játékra egy óra állt rendelkezésre. Többet nem árulnánk el róla, hogy más is élvezze az egy órányi gondolkodtató feladatok sorát, amiből az első perc volt a legnehezebb, amikor lekerültek a szemkötők, és feltettük a kérdést egymásnak, hogy “na most mi van?”. Gondolkodtatóbbnál gondolkodtatóbb rejtvények megoldásával lehetett átjutni az egyik szobából a másikba, hogy ott, ha lehet, még rafináltabb kérdések során át lehessen eljutni a kijárati ajtó kulcsát rejtő széf kódjáig.
Murphy hozta a formáját, de végül lehet, hogy pont ő segítsége kellett ahhoz, hogy végül sikerült egy technikai döntetlenben kiegyezni a szervezőkkel.

Ha sikerült felkelteni az olvasók kíváncsiságát, kattintsanak a titkosszoba.hu oldalra, és vegyék fel a kapcsolatot a szervezőkkel időpont egyeztetés céljából!

http://titkosszoba.hu

http://titkosszoba.hu/contact/

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A járványhelyzet miatt csúszhat a múzeum tervezett nyitása

Szarvas

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect