in ,

Megrohamozták a cukrászdákat a Fagylalt éjszakáján

Augusztus 14-én rendezték meg a Magyar kézműves fagylalt napjának kistestvérét, a Fagylalt Éjszakáját. Ennek lényege – hasonlóan az előző akcióhoz – hogy kedvezményes áron lehet a hűsítő finomsághoz jutni. A kezdeményezéshez Szarvason két cukrászda csatlakozott. Az esti időpont láthatóan senkit sem riasztott vissza, az Ildikó Cukrászdánál ugyanis már 20 óra után néhány perccel kígyózó sor ácsorgott.

– Kondorosról jöttünk át kilencen, kizárólag az akció kedvéért – újságolja egy több gyermekes édesanya, miközben épp a háromgombócos finomságot eszegeti. Ma este úgy döntöttünk, mindenki egy-két adaggal többet megengedhet magának, de még az extra tölcsér is belefér.

Hozzátette, 170-200 Ft-os fagylaltárak mellett csak ritkábban tehetik meg, hogy eljárjanak fagylaltozni, ezeket az akciókat azonban igyekeznek kihasználni.

– A magyar kézműves fagylaltot szeretnénk népszerűsíteni – indokolja röviden Urbán Ildikó a komoly erőfeszítéssel járó akcióhoz való csatlakozást. A minőségre kívánunk rávilágítani, vagyis hogy fagylalt és fagylalt között is van különbség.

Tanulva az előző akció rohamából, a fagyasztót színültig megtöltötték fagylalttal, az éjszakai órákban pedig szünet nélkül dolgozott a fagylaltgép is. A pultban három kiszolgáló igyekezett minél gyorsabban kielégíteni az igényeket, aminek köszönhetően csak kevesen riadtak vissza a várakozástól.

– Kb. 15-20 percet álltunk sorba, ami szerintem nem vészes. A finom fagylalt pedig kárpótolt érte bennünket – mondja egy fiatal szülő, aki a családjával tért be a cukrászdába.

A Pötyi Sütiházban 22 óráig féláron, azaz 85 Ft-ért osztották a nyár egyik nagy kedvencét. Az árusoknak itt is szinte csak egy szusszanásnyi szünetre volt idejük, ugyanis az átlagos forgalom négyszeresével kellett megbirkózniuk.

– Május elsején nyitottunk, ezért fontos reklámértéket tulajdonítunk ennek az eseménynek. Az érdeklődés várakozáson felüli, ezért csak amiatt aggódok, hogy vajon kitart-e a fagylaltunk. Ez az éjszaka erre van szánva, nagyon jól érezzük magunkat mi is a pult mögött. Bár folyik rólunk a víz, látom a boldog arcokat, ami mindennél fontosabb – mondja lelkesen Krnák Tünde tulajdonos.

Az akció másik nyertesei egész biztosan a vevők voltak, akik közül még éjfél után is akadtak olyan fagylaltimádók, akik a kivilágított főutcán nyalták a jéghideg finomságot.

Vélemény, hozzászólás?

Két büntetővel vittek el egy pontot Szentandrásról

Szuper koncert Gubik Petrával, Szomor Györggyel, és Gulyás Attila vendégművésszel