in , , ,

Szuper koncert Gubik Petrával, Szomor Györggyel, és Gulyás Attila vendégművésszel

Gubik Petra

Vasárnap este két kiváló színművész Gubik Petra és Szomor György estjét vezette be a házigazda, Domján Balázs röviden ismertetve a két fellépő pályafutását.

Az idő sokáig kegyes volt ugyan, de az igazi ünneplés, a ráadás elmaradt, mert az utolsó dalnál eleredt az eső.

Szomor György és Gubik Petra egy nagyon profi, mégis nagyon oldott hangulatú koncertet adott, amelyen végig érezni lehetett, hogy boldog, kiegyensúlyozott művészek léptek színpadra és ez alól meghívott vendégük, Gulyás Attila és a Hungarian Musical Band sem volt kivétel.

Már Szomor György eljátszott szerepeit felsorolni is hosszú lenne, de zeneszerzőként, szövegíróként, rendezőként is jegyzett művészről van szó. A Moho Sapiens nem az első együttes, amelyet vezet, de az igazi ismertséget ez a zenekar hozta számára. Kedvenc szerepei között tartja számon a Jézus Krisztus Szupersztárt, ahol Jézus és Júdás szerepét is több társulatnál, több feldolgozásban játszotta. Az Elizatbeth című musicalben Rudolf szerepe is fontos számára, amelyből az este is hallottunk részleteket. Feltétlenül megemlítendő a Queen zenéjén alapuló Egy bohém rapszódia című előadás és megemlítem a számomra kedves Chales Aznavur Éljen az élet című előadását Loutrec életéről, amelyben Chocolate szerepét játszotta, de az előadás magyar szövegeit is ő jegyzi. Az Aida Elton John zenéjével szintén fontos állomás életében és itt már bekapcsolódik Gubik Petra is, hiszen a békéscsabai előadás címszerepét játszotta 2009-ben. Azóta Petra is „kinőtte magát” a Jókai Színházból, de anyaszínházának tekinti azt, mindig visszatér, hogy zenés és prózai darabokban is kipróbálja magát. Az elmúlt évben nagyon jó előadás volt az Egerek és emberek című darab, amiben Curley feleségét játszotta – szerintem kiemelkedően –, a Koldusoperában Pollyt és az Orientben is szerepelt. Mindketten az Operettszínházban (is) dolgoznak. (A felsorolás szubjektív, ezeken kívül mindkettőjüknek fontos más szerepei is említhetőek.) És még Szomor György zeneszerzői, rendezői munkáiról nem is szóltunk.

Vasárnap leginkább duettek hangzottak fel, többek között az említett Rudolfból, az Aidából, a Queen darabból, de ami meglepő volt az István, a királyból Petra elénekelte István dalát is! Ezen kívül még számtalan dal hangzott el a másfél órás koncerten. A három fellépő művészben közös, hogy nagy hangterjedelemben énekelnek, erős, kristálytiszta hang jellemzi mindhármukat, lebilincselő előadói készség, valamint az, hogy tehetségüknél csak szerénységük nagyobb.

Hihetetlenül közvetlen, barátságos, estének lehettünk részesei, ahol a fellépők egymás iránti szeretete, tisztelete átsugárzott a közönségre, de Gubik Petra, Szomor György, Gulyás Attila a zenekarral együtt, a szívét, lelkét is átadta a közönségnek, így az előadás egy örömünnepé változott. A közönség „tombolt” és igazán kár, hogy ez az ünneplés nem teljesedhetett ki az eső miatt.

A nézők szeretete mellett fontos szakmai elismerésben is részesültek a közelmúltban a művészek: Szomor György március 15-én vehette át a Nádasdy Kálmán-díjat, Gubik Petra a POSZT szakmai zsűrijének ítélete szerint a legjobb színésznőnek járó díjat vehette át a Koldusopera Polly Peachum megformálásáért.

Szombaton három napon keresztül (22-23-24) mindhárman a Monte Cristo Grófja című szuperprodukcióban játszanak, amely zeneszerzője, szövegírója, rendezője és címszereplője Szomor György. Mercedes Gubik Petra, ifjú Edmond Dantes Gulyás Attila.

A fotókat készítette: Babák Bence

Vélemény, hozzászólás?

Megrohamozták a cukrászdákat a Fagylalt éjszakáján

A természet és a szépség festője: D. Vacsi Mária