in , , , ,

Bodonyi Dóra megszerezte első felnőtt világbajnoki érmét

11:33-kor a Szabó Gabriella – Kozák Danuta kettősnek zúghatott a ria-ria-Hungária rigmus, akik elsőként futottak be Milánóban, a Felnőtt Gyorsasági és Parakenu Olimpiai Kvalifikációs Világbajnokság női K2 500 A döntőjében. Ez megalapozhatta a Sarudi Aliz – Bodonyi Dóra páros 1000 méterét. Ahogy Knézy Jenó mondta, a rajtjuk se jól, se rossz nem volt. Az első 500-on a német, a belorusz és a román egység mögött a negyedik helyen hajóztak. Féltávon beérték fáradó szomszédainkat és 700 körül már tisztán dobogósok voltak. Előnyüket meg tudták őrizni a táv végéig, így Magyarországnak, Dóra szűkebb hazájának, Békésszentandrásnak és Szarvasnak szereztek egy világbajnoki bronzot.

– Kihajtottuk magunkat az tény, de ha nem dőltünk volna, akkor előrébb végeztünk volna. Hullámos volt a víz is, nyilván ez mindenkinek az volt, de mi nagyon szétcsúsztunk a táv utolsó felében – nyilatkozta a magyar tévének Bodonyi Dóra, aki szerint első felnőtt vébéjét nehezítette, nem volt előfutam, rögtön a közepébe kerültek.

Tótka Sándor – Molnár Péter visszalőtt ‘A’ döntőjét délben indították újra, miután a svédeket először kizárták, majd új döntőt hirdettek. 15 év után, ha centiméterekkel is, 31 századdal, de a magyar egység futott be a K2 200 első helyén, ezzel olimpiai kvalifikációt is szerzett. Tótka Sándor gyomaendrődön, a Körösön kezdte sportpályafutását. Egy ideig párosban evezett a szentandrási Kovács Lacussal is.

Vélemény, hozzászólás?

Kamarazenével búcsúztak a zenepaviloni esték

Üzenet 1.0