Connect with us

Szarvas

Három tehetség továbbtanulását segítette a Szarvasért Alapítvány

Ismét három szarvasi fiatal tanulmányait tudta támogatni a Szarvasért Alapítvány. A szervezet minden évben a „Bál a víz felett” rendezvény bevételét fordítja a karitatív célra, elsősorban azokat a személyeket megcélozva, akiknek továbbtanulásuk nehézségekbe ütközik.

A pályázattal ezúttal hatan éltek, közülük öt érvényes kérelmet bírált el a kuratórium tagsága. Az ünnepélyes eredményhirdetésre augusztus 28-án került sor, a Damjanich utcai Civil Házban. A jövő reménységei fejenként 200 ezer Ft-os támogatásban részesülnek.

– A döntést megkönnyíti, hogy egy elfogadott eljárásrend alapján történik a pályázat kiírása és bírálása is – tájékoztatott Závogyán Judit, az alapítvány elnöke. A pontozási táblázatban nagy hangsúlyt kap a tehetség bizonyítása. A fiataloknak mellékelniük kell azokat az okleveleket, elismeréseket, amiket a tanulmányaik során szereztek. A nyertesek valamennyien nemzetközi eredményeket értek el, közülük volt olyan, aki több területen jeleskedett.

Bódis Bendegúz és Balázs Gergő személyesen írták alá a támogatásról szóló meghatalmazást, Megyeri Mária sajnos – külső okokból kifolyólag – nem lehetett részese az emlékezetes pillanatoknak. Mindhárman korábban a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulói voltak.

– A Semmelweis egyetem általános orvostudományi karán tanulok tovább. Noha felvettek az államilag finanszírozott képzésre, a kollégium, az utazás és a tankönyvek komoly költségeket emésztenek fel. A legnagyobb hányadot az utóbbi teszi ki. Pl. egyetlen anatómia atlasz 20-30 ezer Ft-ba kerül, és ebből háromra lesz szükségem. Ez az összeg nagy segítség, ami jelentősen megkönnyíti az iskolakezdést – magyarázza Bendegúz a pályázat benyújtásának az okát.

Gergő a Műszaki Egyetem építészeti karára nyert sikeres felvételt, ami elmondása szerint olyan nehéz, hogy átlagosan öt év helyett nyolc év szükséges az elvégzéséhez.

– A legnagyobb nehézséget számomra a rajzfelszerelés és digitalizáló eszközök megvásárlása jelenti, amit önerőből nem biztos, hogy tudtuk volna finanszírozni – számol be az előtte álló kihívásokról az újdonsült egyetemista.

Azt még egyikőjük sem tudja, merre sodorja őket az élet, de terveik között szerepel, hogy a tudásukat lehetőség szerint városukban is kamatoztatják.

– Nagy munka áll mögöttünk, de tettük ezt szeretettel és odaadással. Az, hogy három fiatalt tudtunk támogatni, megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk, és hogy a szarvasi polgárok szívesen segítenek azoknak, akik ezt megérdemlik – tekint vissza az elmúlt hónapok fáradtságos útjára, amelynek köszönhetően a három szarvasi tehetségnek esélye nyílt álmaik megvalósítására.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

Határmenti katasztrófahelyzetek kezelését célzó integrált válaszrendszerek kapacitásfejlesztése

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect