Connect with us

Oktatás

Még nem késő jelentkezni a művészetoktatásra

Nem tudod, hogy mi lesz az út végén, ha a felénél letérsz róla – buzdított mindenkit kitartásra Brachna Irén az iskola tanévnyitó ünnepségén. Emlékeztetett Balczó Balázs és Nánási Attila jó példájára, akik szorgalmuk révén idén átvehették a Szarvas Város Ifjú Tehetsége díjat.

Szeptember 7-én a Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskolába is becsengettek. A régi és új növendékek a Cervinus Teátrum nagytermében gyülekeztek, ahol a Himnusz elhangzása után az intézmény vezetője osztotta meg velük a legfontosabb tudnivalókat.

A nehézségek között beszélt az intézményekkel történő egyeztetésről, hiszen évről évre több órán és kötelező foglalkozáson kell a gyermekeknek megfelelniük. Optimizmusát fejezte ki a kérdéssel kapcsolatban, és kérte a szülők segítségét a hatékonyabb együttműködés érdekében.

A legnagyobb változást a Kossuth utcai „Kisbenka” épületből a Fő téri iskolába való költözés jelenti, ami mindössze egy hete történt meg. A késői időpont a Fő téri iskolában végbement szerkezeti átalakulással és a programokban gazdag nyári időszakkal magyarázható, amelyek nem tették lehetővé a korábbi költözködést. A tervek közé tartozik az egész zenei tagozat egy épületben való elhelyezése, a kényelmesebb tanítási körülmények megteremtése érdekében.

A művészeti iskola vezetője szólt a megváltozott térítési díjakról is, amik művészeti áganként eltérőek lesznek.

– Tavaly óriási káosz volt a térítési díjak miatt, egy évközben hatályba lépett rendelet nyomán – idézte fel az előzményeket. Míg az első félében akkora összeget szedtünk, amit korábban, a másodikban alig valamennyit. Szerencsére már augusztus 28-án megjelent az új rendelet, ami alapján már egységesen tudunk számolni.

Az összegek két évvel ezelőttihez képest csak minimális módosulást jelentenek. A zenészek 6000 Ft/félév helyett 6200 Ft-ot fizetnek. Ez azonban csak a 4,5 feletti átlagra vonatkozik, ez alatt jelentősen növekszik a térítési díj összege. A néptánc térítési díja 5300 Ft-ra csökkent, a képzőművészeti és a drámatagozaton tanulók pedig 7400 Ft-ot fizetnek félévente. Jó hír, hogy megszűnt a több tanszakon tanulók arányaiban lényegesen magasabb tandíja is. Ezzel együtt számos lehetőség van kedvezménykérésre, amit érdemes kihasználni.

– Minden év úgy indul, hogy semmi nem jó, és aztán valahogy minden jóra jön – mondta bizakodóan Brachna Irén.

A jelentkezés egyelőre meg nem zárult le. Az elkövetkező két hétben még várják az egykori és az új érdeklődőket számos csoportos és egyéni tanszakra, bízva abban, hogy sokan fedezik fel a művészeti ágak szépségeit.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Tanévnyitó tájékoztató a Chovánban

Oktatás

„LURKÓMOZGATÓ” a Gyakorlóban

Oktatás

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2015. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect