Connect with us

Szarvas

Gazdasági és kulturális nyitás Wuxi felé

Többirányú együttműködés lehetőségéről tárgyalt Szarvas város önkormányzata, a Cervinus Teátrum és több vállalkozás a kínai testvértelepülés, Wuxi küldöttségével. A városvezetés először átfogó tájékoztatást adott a magyarországi befektetés és a kínai export kérdéséről, és kíváncsian fürkészték, hogyan reagálnak rá a távoli vendégek.

– Jó pár terület, az energetika, az élelmiszeripar, az vendéglátás és a turizmus is szóba került. Hogy mi jön be mindebből, azt sohasem lehet tudni. A kínaiak egy kicsit bizalmatlanok. Tíz éve már, hogy ismerjük egymást, ezért reméljük, hogy beérett már ez a kapcsolat arra, hogy idejöjjenek, esetleg vásároljanak tőlünk különböző területeket – fejezte ki jövőbeli reményeit Babák Mihály.

Az egyeztetésen a Gallicoop Zrt., a Cervinus Teátrum, a Szent András Sörfőzde, a Turul Bt. és a Körös-Menti TDM volt jelen, akik vázolták elképzeléseiket az ázsiai felek irányába.

– A magyar őstörténetet mutatja be a Csodaszarvas című musical, 8 színész és 30 táncos segítségével. Az egész estés produkcióban több látványelem, mint pl. fényfestés jelenik meg, amit angol nyelven szeretnénk prezentálni a közönségnek, kínai felirattal – magyarázta a helyi színház által felkínált terméket Csasztvan András igazgató.

A potenciális partner érdeklődését fejezte ki az előadás iránt. Ígéretet tettek, hogy egy helyi fesztivál egy magánkézben lévő teátrumon keresztül is körbejárják a kérdést. Ha zöld utat kapnak, a szarvasi teátrum művészei hét és fél ezres közönség előtt mutathatják be a darabot.

Keresi továbbá a város a pulykahús és a kukorica exportjának a lehetőségét is. Felvetették továbbá azt is, hogy hazánkra „kompországként” tekintsenek, így megnyílna az út Európa országai és a Balkán irányába is.

Babák Mihály polgármester úgy látja, a kapcsolat túljutott az üzleti tapogatózás fázisán, bízik benne, hogy hamarosan konkrétumokról is beszámolhatnak.

– Olyan bizalmi viszonyt sikerült kiépíteni, ami okot ad arra, hogy bizakodóak legyünk. Azt mondták a régiek, ha tíz tárgyalásból egy bejön, az már nagyon jó. A mai világban ez az arány tovább romlott, de nem fáradunk. Van lendületünk – mondta sejtelmesen.

A delegáció közérzetéhez remélhetőleg a Liget Wellness Hotelben elfogyasztott tradicionális ebéd és a hajókirándulás is hozzájárult, ami a szakmai megbeszélés után várta a küldöttséget.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2015. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect