Connect with us

Színház

Csehov a Romkocsmában

Maróti Attila, Nádházy Péter és Dósa Zsuzsa

Két Anton Pavlovics Csehov vígjátékkal nyitotta szezonját a Cervinus Teátrum a Színházak éjszakáján a Romkocsmában. A pszichothrillerek után, ezúttal vígjátékot választott a felolvasóest előadására Benkő Géza rendező, aki visszatért az első Romkocsmában játszott szerzőhöz, Csehovhoz – igaz a Férfimeséket Kiss Csaba írta nyolc Csehov novellából egyestés előadássá. A szombati két egyfelvonásos a Leánykérés és a Medve, amelyek a vígjáték gyöngyszemei.

A Leánykérés szereplői az eladósorban lévő már nem egészen fiatal lány, Natalja Sztyepanovna – Dósa Zsuzsa –, az édesapja Csubukov, aki boldogan férjhez adná lányát –Nádházy Péter –, valamint Lomov a kérő, aki nősülni akar – Maróti Attila. A vígjáték kezdetén Lomov nősülne, az apa boldogan adná lányát, a lány ezer örömmel menne, de összevitatkoznak egy földterületen, hogy az kié? De ha összeházasodnak nem mindegy? Az elvek miatt nem mindegy. A vita humorosabbnál humorosabb jeleneteket szőtt egybe. A szereplők óriási energiákkal játszottak, zseniálisan. Mint mindig – a Cervinus felolvasóestjein – ezúttal is igaz volt az, hogy a színpadon lévő színészek, bár olvassák a szöveget, mégis játsszák az előadást, testbeszéddel, arcjátékkal, elképesztően jól. És folytatódott…

A Medve című egyfelvonásos szereplői: Popova Jelena Ivanovna – Varga Anikó – az özvegy, akinek gödröcske van az arcán, Szmirnov Grigorij Sztepánovics, még nem öreg földbirtokos, a hitelező – Benkő Géza, és Lúka, Popova lakája – Varga Viktor. A hitelező elmegy az özvegyhez – aki férje halála után elvonultan él –, mert férje nem fizette ki adósságát, de a szóváltás során beleszeret a karakán özvegybe. Ebben a vígjátékban is fantasztikus humorral megírt történetet láttunk, és igen, ezúttal is elkápráztatóan játszottak a színészek.

Szerencsés a szarvasi közönség, mert ezek a felolvasóestek idehoznak olyan színházi előadásokat, amelyek ritkán kerülnek színpadra, pedig szórakoztató, élvezhető darabok, amelyeknek irodalmi értéke van.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Szemán Béla a Twist Olivér olvasópróbáján (Fotó: Babák Zoltán) Szemán Béla a Twist Olivér olvasópróbáján (Fotó: Babák Zoltán)

Színész, rendező és ételművész

Színház

Kék pulóverben Szemenyei Kevin, maszkban Laurinyecz Szilveszter (Fotó: Babák Zoltán) Kék pulóverben Szemenyei Kevin, maszkban Laurinyecz Szilveszter (Fotó: Babák Zoltán)

A Twist Olivér két boldog színészpalántája: Szilveszter és Kevin

Színház

Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)

Még várni kell a pillanatra, a nevetésre, a könnycseppre

Színház

Varga Viktor beszélget Dósa Zsuzsával és Belinszki Zoltánnal az első LégyOTTon (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor beszélget Dósa Zsuzsával és Belinszki Zoltánnal az első LégyOTTon (Fotó: Babák Zoltán)

LégyOtt – titkok és rejtelmek

Színház

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2015. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect